Dobićemo 10 mlrd. EUR za ekologiju

Srbija će za proces implementacije i sprovođenje zakona u oblasti zaštite životne sredine dobiti oko 10,5 milijardi evra od EU i međunarodnih institucija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

12:43

Default images

To je izjavila državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Stana Božović, koja je na Međunarodnom naučnom skupu "Održiva privreda i životna sredina" rekla da će se uložen novac u tu oblast vratiti kroz podizanje konkurentnosti i nova zapošljavanja.

Božović je navela da Srbija ima velike obaveze kada je oblast zaštite životne sredine u pitanju, i da je Poglavlje 27 u pregovorima sa EU veoma zahtevno, ali i da očekuje najviše rezultata u toj oblasti.

"Biće to težak proces, koji će dati mnogo mogućnosti da se Srbija unapredi i razvije kada je u pitanju životna sredina koja nije samo lokalno ili državno pitanje, ona je globalno pitanje", rekla je državni sekretar.

Predsednica društva ECOLOGICA Larisa Jovanović ukazala je da se temama iz oblasti zaštite životne sredine trebalo više posvetiti, kao i da klimatske promene postaju sve učestalije i da se treba adaptirati vrlo brzo.

Ona je ukazala da je potreban multidisciplinaran pristup, odnosno da se u to uključi svaki sektor industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: