Kopaonik: Šeik i Novak kreću u maju

Na Kopaoniku bi u maju trebalo da hotele počnu da grade porodica Novaka Đokovića i jedan investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 06.03.2014.

12:13

Default images

"Saradnja sa Emiratima je rezultat dugogodišnjeg investiranja u infrastrukturu na Kopaoniku i oni su odlučili tu da investiraju i mislim da će od maja započeti izgradnju novog hotela na lokaciji Jugobanke", izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

"Imamo još jednog investitora, to je familija Đoković koja će, takođe, od 1. maja, kada se završi sezona, započeti izgradnju hotela", rekao je on. Kako je ranije pisano, otac Novaka Đokovića, Srđan, kupio je plac na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Kopaoniku, u blizini hotela Grand. Kako je tada pisano, hotel će biti izgrađen na mestu nekadašnjeg kafića Doli Bel, imaće oko 1.000 kvadrata. U prizemlju će biti veliki restoran Novak, a iznad njega najviše 15 soba.

Nekoliko stotina metara dalje nalazi se lokacija raščišćena kako bi na njoj hotel mogao da gradi šeik Abu Dabija princ prestolonaslednik Muhamed bin Zajed al Najhan. Tu se nalazio nekadašnji hotel Jugobanke, koji je srušen u novembru prošle godine.

Skijališta Srbije će, prema rečima Ljevnaića, od 1. maja početi izgradnju dva nova šestoseda sa haubama i grejačima na stazama Krčmar i Gvozdac.

To preduzeće je investiralo i u nove adrenalinske zimsko - letnje sadržaje na Kopaoniku, a to su bob na šinama, "cip lajn" i "tjubing" i korisnici su prezadovoljni, naveo je Ljevnaić.

Ova zimska sezona na Kopaoniku je počela najranije zbog investiranja u sistem za veštačko osnežavanje, koji radi svakodnevno od 27. novembra prošle godine.

Prošla zimska sezona je bila rekordna po broju posetilaca, a ova će biti na istom nivou, rekao je Ljevnaić dodajući da se ove zimske sezone očekuje na Kopaoniku oko 160.000 skijaša.

"Jedini smo ski-centar u regionu koji trenutno radi i zbog toga imamo i mnogo više stranaca ove godine. Što se tiče poslovanja, od ove godine Skijališta Srbije pozitivno posluju i mogu da kažem da je negativno poslovanje prošlost", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: