Dačić i Tabaković: Šta je kabare?

Sudeći prema objavljenim prvim fotografijama sa Kopaonik Biznis foruma, atmosfera je vesela, a svim govornicima ne silazi osmeh sa lica.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 04.03.2014.

11:20

Default images

Iako govore o teškim problemima srpske ekonomije, učesnicima ovog godišnjeg ekonomskog savetovanja ne nedostaje optimizma i vedrog pogleda na budućnost privrede.

Skup je otvorio premijer Srbije u ostavci Ivica Dačić, koji se i našalio kako su on i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković hrabri što su jedini od zvaničnika došli na ekonomski forum u sred predizborne kampanje.

Za ovu šalu, premijer je dobio aplauz prisutnih.
Foto: Tanjug
Dačić je potom govoreći o pregovorima sa Prištinom u Briselu rekao:

"Meni bi bilo mnogo lakše i lepše u predizbornoj kampanji da ošamarim (Hašima) Tačija nego da pregovaram sa njim, što sam mu i rekao u Briselu - da bi bilo lepo da se sada pobijemo pred izbore", kazao je premijer.

Dačić je podsetio i na projekat brze pruge između Budimpešte i Beograda i podsetio da su neki mediji napisali da je "poludeo" kada je rekao da će vozovi tom prugom ići brzinom od 200 kilometara na sat.
Foto: Tanjug
Šaljiv ton premijera Dačića guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je okarakteriala kao "kabare", na šta je Dačić, u izjavi novinarima, uzvratio da je "kabare situacija u kojoj se nalazimo".

"Posle vašeg kabarea šta meni preostaje? Šta drugo nego da vas uozbiljim. Dopustićete mi, potpuno neplanirano, zato što ste i vi bili inspirisani da neplaniarno budete ovako zavodljivo duhoviti, da sa svog mobilnog telefona pročitam belešku koju sam napisala juče pred dolazak na Kopaonik".
Foto: Tanjug
Ona je citirala reči rumunskog filozofa Emila Siorana, primetivši da one govore o privremenosti i podeljenosti:

"Da li će i dalje našu istoriju obeležavati svetao trag i velika imena ili će jasan pogled vladara, čoveka, ljudi promeniti sudbinu naroda koji traje kao narod privremene sudbine."

Dačić je potom novinarima, u pauzi među panelima, rekao da ne misli da ta opaska guvernerke ima veze sa kritikom njegovog izlaganja.

"Ona (Tabaković) treba da priča o ekonomskim parametrima, a ja sam kao predsednik Vlade u atmosferi kada niko drugi ne sme da dodje ovde, kada su mnogi ministri otkazali svoj dolazak" , prokomentarisao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara da li se našao prozvan u izjavi guvernerke.
Foto: Tanjug
I domaćini skupa, ekonomisti Dragan Đuričin i Aleksandar Vlahović i privrednik Toplica Spasojević su se srdačno osmehivali, što pokazuju fotografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: