"EPS i Sindikat sami dele dobit"

Sindikat i poslovodstvo EPS-a trebalo bi da dogovore način raspodele pozajmice radnicima u ukupnom iznosu između dve i 2,3 milijarde dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2014.

12:22

Default images

Povodom različitih informacija koje su se pojavile u javnosti o uslovima i načinu vraćanja pozajmice za zaposlene u EPS-u, Ministarstvo energetike je saopštilo da će ti kriterijumi biti definisani posebnim sporazumom između poslovodstva i sindikata, najkasnije do 1. juna.

Kako se dodaje, to je predviđeno sporazumom koji su potpisali Sindikat radnika EPS-a, EPS i ministarstva enegetike i finansija. Ministarstvo energetike je istaklo da sporazum postpisan 11. februara predviđa da se, nakon sticanja zakonskih uslova, izvrši raspodela dobiti iz poslovanja EPS-a u 2013. koja uključuje i isplatu dela profita zaposlenima.

Profit EPS-a u 2013. bio je oko 20 milijardi dinara, prema informacijama poslovodstva.

Kako se očekuje da se uslovi za raspodelu dobiti steknu tek sredinom godine, u međuvremenu će zaposlenima biti isplaćen zajam u skladu s kolektivnim ugovorom, nakon pribavljanja saglasnosti na godišnje programe poslovanja EPS-a i zavisnih preduzeća za 2014.

Uslovi i način vraćanja zajma za EPS i sva zavisna privredna društva biće utvrđeni posebnim sporazumom između Sindikata i poslovodstva EPS, najkasnije do 1. juna 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: