Taksisti vraćaju popust na poziv?

Mnogi smatraju da bi vraćanje popusta na poziv taksi usluga pogodovalo i putnicima i taksistima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2014.

10:34

Default images

Prvi, koji se zbog besparice sve manje voze taksijem, verovatno bi tada lakše sedali u ova vozila, a taksista bi zahvaljujući većem broju vožnji, iako pojedinačno jeftinijih, na kraju više zaradio.

Međutim, taksi vozači su podeljeni kada je ova tema u pitanju. Jedni su za popuste, dok drugi smatraju da su oni šarena laža i maska za mahinacije.

"Zavisi iz kog ugla gledate, putnicima svaki popust odgovara, dok su taksisti protiv toga jer su im troškovi ogromni. Mislim da bi se zahvaljujući popustima za 30 odsto povećao broj putnika, ali, nažalost, sadašnji zakon ne dozvoljava njihovo vraćanje. Ljudi teško sedaju u taksi jer nemaju novca. Popusti bi ih sigurno privukli. Taksista bi vozio jeftinije, ali bi dnevno imao veći broj vožnji i na kraju bi više zaradio nego sada", kaže kaže Zoran Pavlović iz "Alo taksija.

Milan Bojić iz "Beogradskog taksija" je mišljenja da popusti daju mogućnost za mahinacije.

"Praksa je pokazala da su putnici obmanjivani. Retki su taksisti koji su davali realan popust na pun iznos računa. Mnogi su se pozivali na "zaštićeni limit", pa ako udruženje daje 30 odsto popusta, a vožnja je koštala 500 dinara, trebalo bi da naplati 350. Međutim, taksista bi se pozivao na "zaštićenih" 300 i smanjio bi račun za samo 60 dinara", objašnjava Bojić.

Neki su tada posebnim aparatima nakucavali taksimetar, pa su računi sa popustima iznosili kao da ih nije ni bilo. Te popuste su izmislile gazde taksija da bi privukli taksiste u udruženje pričom da imaju mnogo poziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: