Ikeu čeka plac već deceniju

Do polovine sledeće godine u pet novih pogona u Staroj Pazovi posao će dobiti bezmalo 2.000 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

09:24

Default images

Nove pogone završavaju srpske kompanije "Milšped“ i "Streit Jucit“, belgijski "Delez“, austrijski "Ajmaks“ i Italijansko-austrijska firma "Kvatro haus“.

"Milšped“ je završio jednu distributivnu halu od 20.000 kvadratnih metara na lokaciji u Krnješevcima, počeo da prima novih 150 radnika, a uskoro počinje izgradnju još jedne distributivne hale, u kojoj će posao dobiti još 150 radnika.

Belgijski "Delez“ na površini od 72.000 kvadratnih metara, na potezu između Nove Pazove i Novih Banovaca, gradi distributivni centar, iz koga će robom snabdevati sve svoje prodajne objekte u Srbiji i okolnim zemljama. Do polovine 2014. godine u ovam centru, u koji "Delez“ ulaže 60 miliona evra, biće zaposleno 750 radnika.

Austrijska kompanija "Ajmaks“ na istoj lokaciji gde je i "Delez“, gradi distributivni centar na 55 hektara i ulaže 50 miliona evra. Završetkom ovog distributivnog centra posao će dobiti oko 600 radnika.

Buduća fabrika turbina za francuske automobile "Streit Jucit“ u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi počela je prijem 150 budućih radnika i uskoro će početi proizvodnju turbina, isključivo za izvoz.

Fabriku montažnih panela za industrijske hale gradi "Kvatro haus“ u Golubincima i ona takođe treba da počne proizvodnju dogodine

"Počeli smo da spremamo novu industrijsku zonu između Nove Pazove i Novih Banovaca, jer postoji veliko interesovanje investitora, u tome nam je pomoglo angažovanje naših ekonomskih atašea u ambasadama, što je dalo rezultate. Nova - peta industrijska zona imaće 80 hektara građevinskog zemljišt"a", kaže Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

U novoj industrijskoj zoni je i 15 hektara, koje je kupila "Ikea“, još pre deceniju. Radinović veruje da će i "Ikea“ do početka sledeće godine odlučiti kako će iskoristiti ovaj plac koji joj pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: