Srbija

Ponedeljak, 04.11.2013.

19:43

Bolje mu je da avionom ide na posao

Bloger Sem Kukni izračuno je da mu je jeftinije da živi u Barseloni i avionom putuje na posao u Londonu, nego da iznajmljuje stan u prestonici Velike Britanije.

Izvor: B92, businessinsider.com

Default images

London je oduvek bio u vrhu liste najskupljih gradova sveta, ali koliko su cene u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva porasle, najbolje govori blog jednog njegovog stanovnika.

Sem Kukni, koji živi u Londonu, izračunao je da mu je jeftinije da iznajmljuje dvosoban stan u Barseloni, a zatim četiri puta nedeljno “leti” do Velike Britanije, nego da živi u jednosobnom stanu u Londonu.

Kukni je izračunao da mu je svakog meseca potrebno 2.000 evra za život u londonskom Vest Hempstedu, kada se saberu kirija, porez i prevoz.

Sa tim novcem u Barseloni bi mogao da iznajmi dvosoban stan po ceni od 680 evra mesečno, nađe jeftine letove sa najbližeg aerodroma, koji bi ga koštali 57 evra dnevno, i da opet uštedi 387 evra, a da pri tom živi u mnogo većem stanu.

Iako letenje avionom četiri puta nedeljno svakako nikom nije preporučljivo, on je definitivno “plastično” opisao koliko je skupo živeti u Londonu.

Originalni blog podeljen je više od sedam hiljada puta, a čak se pojavio i na španskim sajtovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: