BG: Sutra bez pomoći za penzionere

Gradska uprava Beograda saopštila je da isplata treće rate pomoći penzionerima sa najmanjim primanjima neće početi sutra, kako je to bilo predviđeno.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2013.

19:03

Default images

Kako se navodi, gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić odbija da potpiše dokument koji tu isplatu omogućava.

U saopštenju Gradska uprava je podsetila da je Skupština grada 15. oktobra, na predlog gradonačelnika u tehničkom mandatu Dragana Đilasa, usvojila Odluku o finansijskoj pomoći penzionerima.

"Penzionerima koji su u septembru dobili po 1.000 dinara od grada na osnovu Odluke o finansijskoj pomoći, trebalo je da se od sutra isplati još po 4.000 dinara jer Vlada Srbije nije obezbedila novac za pomoć najstarijim stanovnicima Srbije kako je ranije obećala", piše u saopštenju.

Gradska uprava navala je da je Beograd zato na sebe preuzeo obavezu da se beogradskim penzionerima doda onaj iznos koji Republika nije obezbedila, to jest pomoć od 4.000 dinara trebalo bi da primi 61.280 penzionera.

U saopštenju se navodi da je Nenad Matić kadar Partije ujedinjenih penzionera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: