Protest malinara u Osečini

Proizvođači jagodičastog voća iz zapadne Srbije organizovali su miran protest u centru Osečine nezadovoljni otkupnim cenama tog voća.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.07.2013.

10:26

Default images

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Unije malinara iz Ivanjice,Miodrag Bogdanović oni će o svojim zahtevima obavestiti prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministarstva poljoprivrede i trgovine.

"Malina nije plaćana po 250 dinara kilogram, kako je prepuručio Vučić, njena cena je ispod 200 dinara. Pokušavamo da spasemo kupinu, ali i šljivu, čije cene su toliko niske da ne smem ni da ih pomenem", rekao je Bogdanović.

On je dodao da danas neće biti blokade puta Valjevo-Loznica, u Osečini, ali će Srbija, ukoliko se ne prihvate zahtevi proizvođača voća, ove godine biti bez "kupinijade i šljivijade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: