Ilić:Radnici ne mogu plaćati cehove

Stanje u srpskoj privredi je jako teško, međutim, radnici ne treba da plaćaju cehove zbog loših privatizacija, ministar građevinarstva Velimir Ilić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.05.2013.

13:24

Default images

Prema njegovim rečima, situacija je naročito kritična u metalskoj industriji i građevinarstvu, pa stoga spas treba tražiti u poslovima na inostranim tržištima.

"Putari su, takođe, u teškoj situaciji, jer se njihovim firmama godinama duguje. To su obaveze Razvojnog fonda, grada Beograda, mnogih ministarstava i preduzeća", naveo je Ilić i dodao da će, ukoliko se ne preduzmu konkretni koraci, takve firme otići u stečaj.

Stranci će u tom slučaju, kako je istakao, doći da vode srpska preduzeća i ključne poslove. Zato država mora izmiriti svoje obaveze, rešiti pitanja velikog broja stečajnih postupaka i organizovanog kriminala.

"Ne mogu se preduzećima, čiji su vlasnici uhapšeni, imovina i mašine staviti pod nadzor Specijalnog suda i tako blokirati hiljade radnika koji nemaju sredstva za rad", naglasio je ministar, i ocenio da "ukoliko je neko uradio lošu privatizaciju treba da odgovara".

"Radnici ni krivi, ni dužni, ne smeju plaćati cehove loših privatizacija", zaključio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: