Što pre usvojiti plan za Srbijagas

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da veruje da će plan restrukturiranja Srbijagasa biti usvojen uskoro.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

16:34

Default images

Mihajlovićeva nije želela da komentariše navode medija da je za Moskvu neprihvatljivo to što se prema planu Ministarstva o reorganizaciji Srbijagasa drastično menja to javno preduzeće, koje je za rusku stranu garant izgradnje gasovoda Južni tok.

"Videla sam neke tekstove, ali ne bih da komentarišem neimenovane izvore", kazala je Mihajlovićeva novinarima u Vladi Srbije.

Na pitanje da li će Vlada razmatrati plan restrukturiranja koji je predložilo Ministarstvo ili onaj koji je najavio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, Mihajlovićeva je kazala da uvek postiji samo jedan jedini plan.

"To je plan Vlade. Vrujem da je plan restrukturiranja Srbijagasa dobar, pre svega je dobar za Srbiju i dobar je za građane", istakla je srpska ministarka energetike.

Prema planu Ministarstva enegetike Srbijagas bi do kraja ove godine bio podeljen u dva preduzeća - za snabdevanje i transport gasa, dok poslovodstvo tog javnog preduzeća predlaže organizaciju tog preduzeća u holding strukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: