Evo kako će Srbijagas manje da gubi

Direktor Javnog preduzeća Srbijagas, Dušan Bajatović, izjavio je da će nova cena prirodnog gasa, učiniti da se smanje gubici Srbijagasa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.03.2013.

16:29

Default images

Bajatović je kazao da dogovorena cena gasa prilikom potpisivanja ugovora o dugoročnom snadbevanju sa ruskim partnerom, jeste niža za oko 20 odsto, da je sada na nivou od 400 dolara za hiljadu kubnih metara, odnosno prosečno na nivou godine 370 dolara, a da je cena koju plaćaju građani obračunata na nivou od 350 dolara na hiljadu kubnih metara.

"Upravo zbog niže obračunske cene građani neće osetiti ovo pojeftinjenje, jer i sada plaćaju manje od stvarne cene koštanja gasa, a pojeftinjenje će značiti smanjenje troškova Srbijagasa i smanjenje izdataka države", objasnio je Bajatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: