Inteza dobila kredit od EIB-a

Banka Inteza saopštila je EIB potpisala ugovor o novoj kreditnoj liniji od 30 miliona evra namenjenoj kreditiranju privrede.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.12.2012.

11:54

Default images

Zajmovi iz te kreditne linije biće plasirani u vidu investicionih kredita i kredita za trajna obrtna sredstva za finansiranje malih, srednjih i velikih preduzeća, navodi se u saopštenju.

Precizirano je da će banka odobravati kredite u maksimalnom iznosu do 12,5 miliona evra i uz rok otplate do 10 godina, a podnošenje kreditnih zahteva počelo je danas.

Direktor Divizije za poslovanje sa privredom banke Inteza Darko Popović rekao je da je saradnja sa EIB deo opredeljenja banke da aktivno učestvuje u kreiranju okruženja koje će dati dugoročno pozitivan doprinos razvoju i oporavku privrede, pogotovo u uslovima ekonomske krize, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je u saradnji sa EIB banka Inteza do sada obezbedila ukupno 70 miliona evra za kreditiranje privrede.

Zahvaljujući saradnji sa vodećim internacionalnim finansijskim institucijama, banka Inteza je u 2012. godini ugovorila finansijska sredstva u ukupnoj vrednosti od 87 miliona evra, koji se kroz kreditne proizvode različitih namena plasiraju gradjanima i privredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: