Dinkić sa Erbasom o avionima za JAT

Ministar Mlađan Dinkić razgovarao je sa predstavnicima Erbasa o tome da se osnuje novi JAT, koji bi od francuskog proizvođača kupio četiri nova aviona "A320".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2012.

16:51

Default images

"Dogovoreno je da se intenziviraju razgovori o zaključenju ugovora sa Erbasom, kojim bi se iskoristio stari ugovor, gde je država Srbija dala avans od 23,5 miliona dolara, koji nikad nije iskorišćen", navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija i privrede.

Na osnovu tog ugovora bi bila kupljena četiri aviona "A320" , koji mogu da prime po 180 putnika, a Erbas bi pomogao da se na lizing nabavi još osam aviona razlicitih kategorija.

Takođe, bilo bi omogućeno da JAT tehnika servisira Erbasove avione.

Razgovori će se pojačati u narednom periodu i očekuje se da bi trebalo da se okončaju do proleća, kada bi se osnovao novi JAT, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: