"Južni tok osigurava bezbednost"

Potpredsednik Skupštine Srbije i Demokratske stranke Srbije (DS S) Nenad Popović izjavio je da je učešće u projektu Južni tok od najvećeg značaja za Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2012.

14:51

Default images

Prema njegovim rečima, Južni tok garantuje energetsku sigurnost i ekonomsku dobit, ali osigurava i nacionalnu bezbednost zemlje.

"NATO nikada ne bi bombardovao Srbiju da je ona 1999. godine imala Južni tok", rekao je Popović na predavanju o energetskoj bezbednosti, koju je u Beogradu organizovala Asocijacija medija, saopštio je DS S.

Popović je naglasio da je od izuzetne važnosti da Vlada Srbije što pre dodeli Južnom toku status projekta od nacionalnog značaja, što bi, kako je dodao, "olakšalo pitanja eksproprijacije i ubrzalo izgradnju gasovoda preko teritorije Srbije".

"Veoma je značajna činjenica da će krak Južnog toka biti izgrađen i kroz Republiku Srpsku, jer će to ojačati njenu energetsku bezbednost i doprineti stabilnosti čitavog regiona", naveo je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: