Misija MMF stigla u Beograd

Delegacija međunarodnog monetarnog fonda počela je u Beogradu takozvanu kratku misiju, tokom koje bi trebalo da se upozna sa stanjem u javnim finansijama Srbije

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

10:59

Default images

Petodnevna poseta misije MMF počela je razgovorima u Narodnoj banci Srbije (NBS), rečeno je u centralnoj banci.

Kako je navedeno na sajtu MMF, glavni cilj "kratke misije MMF-a" biće procena najnovijih makrokonomskih izgleda Srbija.

Misija će razgovarati i o zabrinutosti MMF-a zbog nedavnih izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS), za koje smatra da su narušile autonomiju te insiticije, kao i povodom fiskalne situacije.

"Misija se neće se angažovati na pregovorima o aranžmanu", dodaje se, međutim, na sajtu MMF-a.

Planirano je da se poseta delegacije MMF-a završi u petak, 14. septembra. Predvodi je Zuzana Murgasova, šefica Misije MMF-a za Srbiju.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Vlajko Senić ranije je rekao da se radi o takozvanoj "fekt fajding misija" koja treba da se upozna sa stanjem u javnim finansijama Srbije, ističući da bi kao naredni korak došla misija koja vodi pregovore (o novom aranžmanu).

On je rekao da će misija MMF-a s predstavnicima Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije (NBS) i drugim važnim članovima vlade razgovarati o svim važnim temama - o Zakonu o Narodnoj banci Srbije, budžetu i javnim finansijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: