Podneta tužba protiv Komiko oila

Javni pravobranilac u Smederevu podneo je tužbu za raskid ugovora Privrednom sudu u Požarevcu protiv kompanije Komiko oil.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 10.07.2012.

13:54

Default images

Jer kompanija nije uplatila u predviđenom roku 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte, izjavila je javni pravobranilac Milena Nisev.

"Očekujemo da će sud usvojiti tužbu i doneti presudu kojom se raskida ugovor", istakla je ona i precizirala da je tužba sa pratećom dokumentacijom poslata poštom i da će u sud stići sutra.

Tužena strana ima rok od 30 dana da se izjasni o tužbi, a ugovor može biti raskinut pravosnažnom sudskom presudom.

Kako je oblasnila Nisev, prvobitno je bilo planirano da tužba bude podneta Osnovnom sudu u Smederevu, ali je nakon konsultacija sa republičkom pravobraniocem odlučeno da se podnese privrednom sudu.

Ta vrsta spora sa Komiko oilom bila je na granici nadležnosti dva suda, dodala je ona.

Šta će se dogoditi ukoliko se tužba realizuje pročitajte odgovor zamenika direktora Komika. "Svakako da je gradu Smederevu svaka investicija bitna ali šta da radimo. Mi smo se kao grad pokazali kao dobri sagovornici i spremni smo da razgovaramo. Po podnošenju tužbe postoji rok od 30 dana kada se oni trebaju izjasniti i dati neki odgovor sudu. Ako novac bude uplaćen u tom vremenskom intervalu opet ne može niko od funkcionera da kaže tužba će biti povučena. Mi ćemo se obratiti skupštini grada kao jedinom organu koji može da produži ugovor i dalje da naloži šta će se dalje dešavati sa tim ugovorom a sve u cilju da sačuvamo investiciju", kaže jasna Avramović gradonačelnica Smedereva.

Na mestu gde je 2015 trebalo da počne sa radom rafinerija nafte sada je samo zapušteno zemliište. Posle jedne odbijene ponude i sada tužbe grada pitanje je da li će Komiko odustati ili će pokušati da tu sagradi rafinerij.

U međuvremenu u Komiko oilu tvrde da ne odustaju od investicije i da do kašnjenja nije došlo njihovom krivicom.

Novi početak ili konačan kraj?

Ukoliko Komiko oil plati zakupninu Skupština Smedereva može odustati od tužbe. Sudeći prema dosadašnjim potezima, Smederevo bi moglo da ostane i bez planiranih 652 miliona dinara, više od 500 novih radnih mesta kao i rafinerije nafte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

18 h

Podeli: