"Uvek uz socijalno preduzetništvo"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je prilikom posete firmi "Lola preduzetništvo" , rekao da će uvek podržavati socijalno preduzetništvo.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

13:57

Default images

Đilas je istakao da je zapošljavanje osoba sa invaliditetom u tom preduzeću pozitivan primer i da sada te osobe ne sede kući i ne čekaju socijalnu pomoć već zarađuju.

"To je fenomenalno pozitivna priča u moru teških koje danas imamo. Oni ne sede kod kuće i ne čekaju socijalnu pomoć već postaju punopravni delovi ovog društva koji zarađuju", naveo je Đilas. On je rekao da je grad Beograd sa devet miliona dinara podržao pilot projekt socijalno preduzetništvo u preduzeću "Lola preduzetništvo" i da se nada da će ideja o socijalnom preduzetništvu biti preslikana i u druge gradove u Srbiji.

Đilas je kazao da će se truditi da se omogući da do posla dođu pre svega osobe sa invaliditetom ali i stariji od 45 godina koji su u tranziciji ostali bez posla.

U pogonu fabrike Lola koji su danas posetili Đilas i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić proizvode se testenine, smzrznuto testo, peciva, domaći kolači, keks i drugi konditorski proizvodi.

Fabrika Lola preduzetništvo zaposliće 30 osoba sa invaliditetom, a prema rečima Krkobabića, trenutno je u pogonu koji proizvodi
testenine, smrznuto testo, peciva, domaće kolače, keks i druge konditorske proizvode 13 zaposlenih i njihova plata je oko 25.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: