Srbija

Sreda, 18.01.2012.

14:20

Dok je kriza, taksisti bez kasa

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da će uvođenje fiskalnih kasa u taksi vozila biti odloženo sve dok je loša ekonomska situacija u zemlji.

Izvor: Beta

Default images

"Taksisti će propise o uvodjenju fiskalnih kasa morati da primenjujuju tek kad se popravi ekonomsko stanje u Srbiji", rekao je Mrkonjić.

Ministrastvo poljoprivrede i trgovine odložilo je primenu Uredbe o obavezi uvođenja fiskalnih kasa u taksi vozila do 31. decembra 2012. godine.

Taksisti su bili dužni da uvedu fiskalne kase 1. marta 2010. godine, ali je Vlada Srbije to odložila prvo do 31. avgusta 2010. godine zbog štrajkova taksista, a onda je ponovo odložila tu obavezu do 31. decembra 2011. godine, kako je obrazloženo "iz objektivnih razloga".

Obaveze uvođenja fiskalnih kasa oslobodjena je prosveta, odnosno osnovno, srednje i visoko obrazovanje, kao i svi koji se bave uličnom prodajom sladoleda, opravkom satova, časovnika i nakita, kao i čišćenjem objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: