PIO: Privatizacija koči doprinose

Pojedini procesi koji su doneti kako bi se olakšala privatizacija koče i smanjuju mogućnosti za naplatu doprinosa za socijalno osiguranje.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

16:38

Default images

Direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović kaže da je "mali manevarski prostor za naplatu doprinosa, a naročito je teško obaviti naplatu ako je preduzeće u stečajnom postupku".

Ona je precizirala da su pojedini propisi doneti kako bi se olakšala privatizacija, jer, kako je rekla, "nije moglo drugačije zato što niko ne bi kupio preduzeća sa tolikim dugovanjima".

Finansijski direktor fonda Ivan Mimić najavio je da bi od februara vojni penzioneri trebalo da dobijaju penzije odjednom, a ne, kao do sada, iz dva puta, kao i da će primanja biti isplaćivana šestog u mesecu.

Plan fonda je, prema njegovim rečima, da do 2015. godine namiri sva dugovanja prema vojnim penzionerima koja su nastala između 2004. i 2006. godine uplaćivanjem manjih iznosa penzija od onih koji su postojali u rešenjima.

Mimić je rekao da se dug odnosi na 47.000 vojnih penzionera i da iznosi između osam i devet milijardi dinara. On je rekao da je, u međuvremenu po osnovu tužbi, dugovanja uspelo da naplati oko 18.000 penzionera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: