Mitrović prodaje deo Pinka SBB-u?

Željko Mitrović je odlučio da deo TV Pink proda kablovskom operateru SBB, piše Alo pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Srbija

Izvor: B92, Alo

Utorak, 30.08.2011.

00:09

Default images

Iz kompanije SBB kažu da je do razgovora između predstavnika MEP-a, jednog od vlasnika SBB-a i RTV Pink došlo, ali i dodaju da lokalni menadžment kompanije SBB nije uključen u ove razgovore.

"Proteklih dana Mitrović se sastao sa čelnim ljudima SBB-a, koji su zainteresovani da otkupe udeo u njegovoj firmi, s tim da bi on i dalje ostao većinski vlasnik. Taj dogovor odgovara obema stranama, pa je sva prilika da će ugovor ubrzo biti potpisan", kaže izvor tog lista. Taj izvor dodaje da "s obzirom na to da Željko ima velika potraživanja, koja ne može da naplati od klijenata, na ovakav korak se odlučio zbog jačanja svoje imperije, koja je u poslednju godinu dana zapala u krizu".

"Opšte je poznata činjenica da je kablovski operater izuzetno jak i moćan na našim prostorima, pa je ovo logičan potez Mitrovića, koji je odlučio da mu upravo SBB bude strateški partner u daljoj budućnosti. On je odlučan u nameri da Pink ima lidersku poziciju među komercijalnim televizijama, a i SBB ima jak interes u ovoj transakciji. Naime, ova firma namerava da krajem godine, kada zakon to dozvoli, počne da se bavi i fiksnom telefonijom, za šta već priprema teren i infrastrukturu, tako da će joj biti potreban jak medijski uticaj", završava taj izvor.

Inače, novom jesenjom programskom šemom ružičasta televizija je pokrenula preko dvadesetak novih projekata, uključujući nove serije i šou programe, za koje je izdvojen veliki novac, jer ih je Pink radio u sopstvenoj produkciji. Pošto će Pink od SBB-a sigurno dobiti značajnu finansijsku injekciju, nema sumnje da će se Mitroviću isplatiti ulaganja.

Ovim povodom, piše Alo, pokušali su da stupe u kontakt sa Mitrovićem, koji do zaključenja broja nije reagovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: