Ljubić: Fijat ne odstupa od rokova

Investicija Fijata u Srbiji realizuje se u skladu ugovorenim rokovima koji predviđaju početak proizvodnje u decembru, a serijske proizvodnje na proleće 2012.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2011.

09:46

Default images

Savetnik u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Aleksandar Ljubić kaže da "sve ide po planu, kako je i predviđeno“.

„U ovom trenutku u fabrici je u toku instaliranje opreme i ona će biti ugrađena do kraja novembra. Probna proizvodnja dva nova modela automobila počeće tokom decembra, a serijska proizvodnja u proleće 2012. godine", rekao je Ljubić.

On navodi da "kompletna instalacija opreme treba da bude gotova do novembra, a prva nulta serija prema našem dinamičkom planu će početi negde oko 15 decembra". Ljubić kaže da je sva oprema predviđena za novu fabriku već stigla, ili je na putu do fabrike, a svi građevinski radovi su sinhronizovani sa njenom ugradnjom.

Kada je reč o infrastrukturi akcenat je stavljen na izgradnji lokalnih, pristupnih saobraćajnica u fabrici, a izgradnja poslednjih 12 kilometara autoputa od Kragujevca do Batočina biće završene do juna 2012. godine.

Ljubić je kazao da će Fijat proizvoditi određenu količinu vozila, što podrazumeva i pojačanu frekvenciju saobraćaja, te se ni u kom slučaju ne želi ugroziti komoditet građana Kragujevca i naglasio da će "do nove godine biti prioritet lokalna infrastruktura".

I kooperannti dolaze, tvrdi Ljubić te tako oni koji su u neposrednoj blizini fabrike, ili se nalaze na samoj matičnoj lokaciji, već su počeli da uzvode građevinske radove čiji se završetak očekuje do kraja godine, nakon čega će se krenuti u instalaciju opreme. Izgradnja fabrika kooperanata na mestu stare kasarne u Grošnici, trebalo bi takođe da počne na vreme, kazao je Ljubić.

On je naglasio i da se trening i obučavanje radnika odvija po predviđenoj dinamici. Određeni broj ljudi je već na obuci u Italji i Poljskoj, kao i u drugim zemljama gde Fijat ima svoje pogone, a deo se obučava u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: