URS: Ukidanje UO nije demagogija

Ujedinjeni regioni Srbije navode da inicijativa za ukidanje upravnih odbora u javnim preduzećima nije "demagogija" već pokušaj profesionalizacije tih preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2011.

16:56

Default images

Članica Predsednistva te stranke Snežana Samardžić Marković rekla je da bi javna preduzeća trebalo da ostanu javna, ali da rade u javnom interesu i da imaju profesionalno rukovođenje, a ne partijsko.

"To nije koaliciono pitanje, to je inicijativa koju je URS pokrenuo bez obzira na to kada ćemo dobiti konsenzus za nju. Mi ćemo predlog zakonskih rešenja na vreme predstaviti, a potom videti ko će prihvatiti tu inicijativu i da li će biti konsenzusa", najavila je Samardžić Marković.

Taj predlog URS-a nije naišao na odobrenje koalicionih partnera te stranke, pa je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio taj zahtev kao "demagoški".

Samardžić Marković je poručila da ukidanje upravnih odbora nije "nikakva demagogija", već inicijativa da država ima nadzornu ulogu u javnim preduzećima, a upravljanje njima prepusti profesionalcima.

"Naš predlog zakonskih rešenja predvidjaće da se na konkursima biraju profesionalni ljudi koji će u javnom interesu rukovoditi preduzećima, dok će država imati nadzornu, a ne upravljačku ulogu u javnim preduzećima", istakla je Samardžić Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: