MTS: Prenos broja za jedan dinar

Mobilna telefonija Srbije objavila je da je u potpunosti spremna da od 1. jula omogući prenošenje broja iz jedne u drugu mrežu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2011.

15:16

Default images

Direktor Telekoma Srbije za komercijalne poslove Vladimir Lučić je rekao da je prenosivost brojeva bitan dogadjaj za liberalizaciju mobilne telefonije, jer će dodatno povećati konkurentnost srpskog mobilnog tržišta.

On je rekao da u MTS očekuju dolazak novih korisnika, ističući da će budućim korisnicima omogućiti jednostavan i lak prelazak u tu mrežu, navodeći da će zahtev moći da podnesu u jednoj od 120 poslovnica ili preko interneta.

Novi korisnici će, kako je istakao Lučić, prelazak u MTS mrežu platiti simbolično samo jedan dinar, umesto 200 dinara koliko je predvidjeno pravilnikom Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel).

Budući korisnici usluga MTS-a, prema njegovim rečima, moraju prethodno da izmire obaveze prema operateru iz čije mreže prelaze i da taj operater da saglasnost, za šta ima rok od 48 sati.

Lučić je rekao da od sutra počinje akcija MTS-a "Dovedi prijatelja", tokom koje će, do kraja ove godine, biti nagrađivani postojeći korisnici koji dovedu prijatelja da potpiše postpejd ugovor.

Mobilna telefonija Srbije je mobilna mreža Telekoma Srbije i, kako ističu u toj kompaniji, ima najblju pokrivenost mreže mobilnim signalom, sa 2.902 bazne stanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: