Sud odmrzava Mladićevu penziju?

Branilac Ratka Mladića advokat Miloš Šaljić podneo je istražnom sudiji zahtev za overu punomoćja kako bi porodica mogla da podiže penziju, zamrznutu 2005.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 30.05.2011.

12:01

Default images

Ukoliko to bude odobreno, prema podacima Ministarstva odbrane koje je ranije objavio B92, Mladićevoj porodici će biti isplaćeno oko isplaćeno oko 4,7 miliona dinara zaostale penzije, a potom i skoro 90.000 dinara mesečno.

Šaljić je ispred Specijalnog suda u Beogradu, u čijem se pritvoru nalazi Mladić, rekao da će istražni sudija angažovati službenika osnovnog suda koji će overiti te zahteve u ćeliji. On je ranije izjavio da će Ratko Mladić ovlastiti svog sina Darka Mladića da podiže njegovu penziju.

Šaljić je precizirao da zaostale penzije leže na računu Fonda za sociljalno osuguranje vojnih osiguranika.

Meru o odmrzavanju Mladićeve penzije treba da donese istražni sudija Odeljenja za ratne zločine, čime će se steći pretpostavke za njenu isplatu.

Mladiću je penzija zamrznuta 2005. godine, a odluku o početku isplate donosi istražni sudija Odeljenja za ratne zločine.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio je, posle Mladićevog hapšenja, da će se sastati sa njegovim porodičnim advokatom Milošem Šaljićem, kako bi se rešilo i pitanje povraćaja novca koji je tokom pretresa oduzet njegovoj porodici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: