Stari broj, novi operator od juna

Građani Srbije će, od 1. juna, moći da menjaju mobilnog operatora i da pritom zadrže stari broj telefona.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2011.

19:11

Default images

Uskoro će biti moguće da korisnik Telenora ima broj koji počinje sa 064 ili Telekomov sa brojem koji počinje 060. Usluga će koštati 200 dinara. Svaki operator veruje da će baš on uspeti da privuče nove korisnike.

Građani neće morati da se odreknu svog broja, ako žele da zbog eventualno manjeg računa pređu kod drugog operatora.

Direktor Ratela Milan Janković rekao je da je centralna baza za prenos brojeva spremna i da su operatori u narednom periodu u mogućnosti da testiraju svoj deo opreme i centralnu bazu, a kada budu spremni prenos brojeva će moći da počne.

"Postoji rok od 48 sati u kom birani operater treba da proveri sa operaterom donorom sve podatke u vezi sa korisnikom i onda dodatih 48 sati da se sve izvede", naveo je Goran Vasić iz Telenora.

Darko Parun iz "VIP-a" kaže da bi ta usluga trebalo da zaživi od 1. juna. "Ona je vrlo važna za sve operatere, ona je akcelerator konkurentnosti i liberalizacije tržišta koja je potrebna i mislim da će svi od nje imati koristi, a najviše krajnji korisnici", istakao je Parun.

Ukoliko vam se ne budu dopali uslovi novog operatora, možete ga opet promeniti, odnosno vratiti se starom već posle tri meseca.

Evropska iskustva pokazuju da se od 10 do 15 odsto korisnika odluči da promeni operatora. U Srbiji je u opticaju desetak miliona korisnika, od kojih mnogi nisu aktivni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: