Rusi ulažu 450 mil. evra u Marakanu

Tokom posete Crvenoj Zvezdi, Vladimiru Putinu je pokazan i detaljan projekat izgradnje novog stadiona, čija je ukupna investicija čak 600 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.03.2011.

00:54

Default images

Kada je video o čemu se radi, on je samo klimnuo glavom.

O tome su docnije Zvezdini čelnici detaljno razgovarali s glavnim rukovodiocima Gasproma - Milerom, predsednikom UO i generalnim direktorom Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovom i generalnim direktorom NIS–a Kirilom Kravčenkom.

Kako saznajemo, njima je predočeno da je portugalsko-britanski konzorcijum „Sonae Sijera” spreman da investira 150 miliona evra, dok bi ostatak od 450 trebalo da pokriju Rusi.

Razgovori oko novog i modernog zdanja stadiona Crvene zvezde, za koji je već urađeno arhitektonsko rešenje slično onom kao za stadion Dragao u Portu, sada su podignuti na najviši nivo prilikom susreta s Putinom i vodećim ljudima ruskog energetskog giganta Gasproma, koji su izuzetno zainteresovani za mnogo veća ulaganja u Zvezdu.

Uostalom, Putin je na Marakani ostao mnogo duže nego što je bilo planirano, a domaćine je prijatno iznenadio i dobrom upućenošću u fudbalske aktuelnosti.

Prijateljski meč mladih timova Crvene zvezde i Zenita u Beogradu, uz prisustvo premijera Rusije Vladimira Putina i Srbije Mirka Cvetkovcića, samo je prvi korak saradnje dva kluba koje čvrsto spaja „Gasprom”, inače vlasnik kluba izSankt Peterburga, direktnog učesnika narednog ciklusa Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: