Vlada gluva i nema, Ustaje Srbija

Devet sindikata javnih službi i državnih organa organizovaće 25. marta protest "Ustaje Srbija", kojim žele da skrenu pažnju na svoj socijalno-ekonomski položaj.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

15:23

Default images

U zajedničkom saopštenju, sindikati poručuju Vladi Srbije da se protive bilo kakvom daljem fiskalnom opterećenju građana, povećanju PDV, doprinosa za zdravstveno, penzijsko i socijalno osiguranje, akciza, taksi.

"Smatramo da se finansijska sredstva za adekvatnije finansiranje rada javnih službi i državnih organa, kao i zarada zaposlenih, mogu obezbediti kroz suzbijanje sive ekonomije, njeno prevođenje u lagalne tokove i pravičnijom praspodelom prihoda koji se ostvaruju kroz poreze i doprinose", navedeno je u saopštenju.

Sindikati organizatori protesta naglašavaju da su nekoliko puta pokušavali da sa Vladom Srbije konstruktivno pregovaraju, ali da je vlada ostala "gluva i nema".

Protest u Beogradu počeće okupljanjem na Trgu Nikole Pašića u podne. Potom će protestna kolona proći centralnim ulicama, zaustaviti se pored zgrade Predsedništva i predati otvoreno pismo predsedniku Borisu Tadiću.

Šetnja se potom nastavlja do zgrade Vlade Srbije i ministarstava u Nemanjinoj ulici.

Organizatori protesta su Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, GSPRS "Nezavisnost", Sindikat radnika u prosveti Srbije, Udruženi sindikati Srbije (UŠ) "Sloga - Sindikat organizacija pravosudnih organa Srbije, UŠ "Sloga" - Sindikat državne uprave, Granski sindikat pravosudja, uprave i policije "Nezavisnost", Policijski sindikat Srbije, Novi sindikat zdravstva Srbije i Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost".

U saopštenju se navodi da su sindikati potpisali Protokol o zajedničkom radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: