Dačić: Policija zaslužuje više para

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je kazao da se ulaže trud da se na pravi način posmatra materijalni položaj pripadnika MUP-a.

Srbija

Izvor: Dnevnik

Utorak, 22.02.2011.

00:04

Default images

"Nije tačno da su policajci dobili povećanje od 30 posto, kako neki sindikati tvrde, voleo bih da je tako", naglašava on.

On objašnjava da "policija na to ima pravo po zakonima koji se ne primenjuju. Godinama su donošeni zakoni koji su imali za cilj samo da zamažu oči policajcima i da se posle ne primenjuju".

"Policajci imaju pravo na koeficijente veće do 50 posto u odnosu na druge državne službenike. Policajcima se danas ne plaća prekovremeni i noćni rad i rad za vreme praznika, a svim ostalim radnicima u Srbiji se to plaća. Ne samo da nisu privilegovani već je to van bilo kakve logike i razuma", navodi on.

Dačić kaže da se sada pokušava "da se prvi put u istoriji donese poseban kolektivni ugovor za policijske službenike koji bi ukinuo raznorazne zavrzlame. Mislim da bi osnovica za plate za Vojsku i policiju trebalo da bude ista".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: