Lobiji podigli cene južnog voća

Specijalni savetnik u Ministarstvu finansija Bogdan Popović kaže da je južno voće poskupelo zbog uvozničkog lobija, a ne zbog PDV-a, jer on nije ni promenjen.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

20:20

Default images

On je rekao da je predlog izmjena Zakona o PDV-u povučen iz procedure, ali da su južno voće i računari uprkos tome poskupeli zbog uvozničkog lobija.

Porez na dodatu vrednost na računare, južno voće i hotelske usluge trebalo je da bude povećan sa osam na 18 odsto, ali se od toga odustalo.

Ministarstvo finansija je najavilo da će se predlog izmene Zakona o PDV-u ponovo naći u Skupštini Srbije, ali nije precizirano kad.

Prema podacima Skupštine Srbije, amandmanima članica vladajuće koalicije predviđeno je da se porez na hotelske usluge i računare zadrži na stopi od osam odsto.

Predsednik Srbije Boris Tadić vratio je izmene Zakona o PDV-u Skupštini na ponovno glasanje zbog neusaglašenosti s budžetom za 2011. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: