Prodaje se imovina lozničke Viskoze

Agencija za privatizaciju zakazala je za 25. februar prodaju imovine svih deset preostalih preduzeća u stečaju iz sastava lozničkog holdinga Viskoza.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

13:21

Default images

Vrednost imovine svih deset stečajnih dužnika iz sastava jednog od nekadašnjih giganata hemijske industrije Jugoslavije, procenjena je na 1,1 milijardu dinara.

Rok za dostavljanje ponuda je 25. februar do 12.00 časova, a 15 minuta kasnije u prostorijama Agencije počeće i njihovo javno otvaranje.

Na prodaju su: "Celvlakno", "Celuloza", "Kord", "Centrofan", "Svila", "Lozofan", "Transport", "Hemiremont", "Standard" i "Holding". Najveću procenjenu vrednost - 286,9 miliona dinara ima "Celuloza" a najmanju "Holding" - 18,2 miliona dinara.

Proizvodnja je u glavnom delu Viskoze obustavljena februara 2005. godine.

Februaru 2007. godine Agencija za privatizaciju prodala je na aukciji tri Viskozina preduzeća - "Energetiku", "Hortikulturu" i "Lofolen".

Kasnije su zakazane dve licitacije za deset preostalih Viskozinih preduzeća, ali nije bilo zainteresovanih, te je juna 2009. godine čitava fabrika sa preostalim preduzećima otišla u stečaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: