Telenor u fiksnoj telefoniji u 2011

Jonsen je kazao da će Telenor početi da pruža usluge fiksne telefonije početkom sledeće godine, kao što je predvidjeno licencom za drugog operatera.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.12.2010.

08:58

Default images

"Telenor je započeo velike investicije u Srbiji. Neka od tih ulaganja su podstaknuta i dobijanjem licence za fiksnu telefoniju", naglasio je on i precizirao da je u procesu izgradnja mreže optičkih vlakana od Beograda prema Nišu i granici sa Bugarskom.

"U to nećemo investirati mnogo. Kada razmišljamo o fiksnoj mreži, prvenstveno je vidimo kao mogućnost za širokopojasni pristup (broadband)", kazao je. Kako je dodao Jonsen, Telenor bi mogao da investira da bi privukao korisnike za širokopojasni pristup ako Ratel omogući da pristup lokalnoj petlji bude privlačan za ulaganje ili ako bude isplativo korišćenje optičkih vlakana ili bežičnog pristupa za pakete usluga koji bi obuhvatili i fiksnu i mobilnu telefoniju, i internet.

"Fiksna telefonija je samo dodatni proizvod u strateškom razvoju Telenora u Srbiji", kazao je on.

Jonsen je naveo i da postoji dobar dijalog sa Telekomom Srbije oko korišćenja infrastrukture.

On je ocenio i da omogućavanje prenosivosti brojeva pri promeni operatera u fiksnoj telefoniji neće imati suviše veliki značaj, ali da će biti dobro da se korisnicima da i ta mogućnost izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: