Milan Beko "pritiskao" Bajalović?

Savet za borbu protiv korupcije navodi da je biznismen Milan Beko vršio pritisak na bivšu predsednicu Komsije za zaštitu konkurencije Dijanu Marković-Bajalović.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.12.2010.

00:08

Default images

U izveštaju koji je poslat Vladi su tačno navedene situacije koje Savet tumači kao direktan pritisak na bivšu predsednicu Komsije.

Kako stoji u dokumentu, tokom prodaje lista Novosti bilo je pokušaja da se potkupi sitnim poklonima, a donošeni su joj i katalozi sa slikama apartmana na Kipru. Najveći problemi ipak se vezuju za slučajeve C marketa i Salforda.

“Na predsednicu komisije vrši pritisak Milan Beko. U jednom razgovoru je tvrdio da država ne stoji iza Komisije i da bi za nju bilo najbolje da iskoristi svoju poziciju za ličnu korist jer ima integritet i uživa poverenje javnosti, navodi se u izveštaju Saveta. U izveštaju piše i da je “tadašnji ministar trgovine Bubalo pozvao u svoj kabinet predsednicu Komisije i upozorio da odluke Suda ne komentariše javno i da krivicu za sve prevali na stručnu službu Komisije”.

Milan Beko ranije je demantovao da je na bilo koji način pretio predsednici Komisije za zaštitu konkurencije, a ove tvrdnje Saveta nismo uspeli da proverimo kod Predraga Bubala, jer nije odgovarao na pozive.

B92 nije uspeo ni da dođe do bivše predsednice Dijane Marković-Bajalović, koja je ranije priznala da joj je prećeno. Ipak, Dragan Penezić iz Komisije za zaštitu konkurencije kaže da pritisaka na njihov rad i dalje ima.

Svoju analizu Savet za borbu protiv korupcije završava molbom Vladi Srbije da ispita ozbiljne propuste države u suzbijanju monopola koje su dovele i do velikih nestašica proizvoda na tržištu.

U Vladi Srbije kažu da do njih još nije stigao izveštaj Saveta i da će odgovor dobiti kada dokument dođe do Generalnog sekretarijata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: