Srbija

Četvrtak, 09.12.2010.

12:43

J. Koreja: Srbija jabuka Balkana

Srbija je jabuka Balkana i siguran sam da će korejski investitori doći da pogledaju i zagrizu tu jabuku, kaže ambasador Južne Koreju u Srbiji Kim Jonghae.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

"Srbija nam više nije nepoznanica. Srbija će postati dragocen partner po pitanju razmene i saradnje. Vlade obe države se trude da postave infrastrukturu i bolju privrednu saradnju", istakao je Jonghae.

Srbija i Južna Koreja potpisale su danas u Beogradu bilateralni Protokol o liberalizaciji tržišta roba i usluga u okviru pristupanja Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO). "Očekujemo da će pregovori Srbije sa članicama STO biti završeni sledeće godine, ali se još ne može proceniti kada će Srbija postati članica te organizacije", rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić nakon potpisivanja Protokola sa ambasadorom Jonghaeom.

Prema rečima Dinkića, pregovori sa Južnom Korejom bili su intenzivni i nisu bili jednostavni i trajali su tri godine.

Dinkić je zahvalio južnokorejskoj vladi što je izašla u susret Srbiji i pokazala fleksibilnost u pregovorima, kao i razumevanje za privrednu situaciju Srbije i odustala od nekih zahteva za liberalizaciju.

"Današnji Protokol je potpisan tokom posete prve velike privredne delegacije Južne Koreje Srbiji koju čini više od 15 preduzeća koju predvodi južnokorejska Agencija za podsticanje izvoza i promociju investicija Kotra", kazao je Dinkić.

On je naglasio i da je velika investicija južnokorejske "Jure" jedna od najozbiljnijih i najbrže realizovanih i dodao da je Južnoj Koreji predstavio mogućnosti za ulaganje u Srbiju.

Dinkić je investitore iz zemlje pozvao da slede primer "Jure", navodeći da su pripremljene posebne lokacije u Nišu za njihove eventualne grinfild investicije.

Prema podacima ministarstva ekonomije, u južnokorejskoj delegaciji su i predstavnici kompanije Daevu internešenel, kompanije Defog i Koreja elektrik pauer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

9 h

Podeli: