Dinkić: Fijat ne dolazi u pitanje

Investicija Fijata u Srbiji nije ugrožena, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić i dodaje da je dolazak Fijata u Srbiju od strateškog značaja za našu ekonomiju

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.07.2010.

00:42

Default images

On podseća da su nakon toga mnoga strana preduzeća rešila da poslovanje prošire i na Srbiju, videvši primer italijanske kompanije. I to je nezaustavljiv proces.

"Dešavanja u Italiji su deo njihove interne politike. Sigurno da za italijansku vladu nije prijatno kada Fijat kaže da se oseća sigurnijim u Srbiji", dodaje Dinkić.

Markjone je, kaže ministar Dinkić, čovek koji drži reč, a Fijat se već pokazao da je jači od mnogih vlada.

On navodi da je "pre tri meseca nama rečeno da se konačna najpreciznija verzija biznis plana još radi upravo zbog pregovora predsednika Fijata Serđa Markjonea sa sindikatima, ali i da postoji mogućnost da Srbija dobije i više nego što je bilo predviđeno prvobitnim ugovorom".

Potvrđujući da je izbor automobila koji će se proizvoditi u Srbiji važan, Dinkić naglašava da, srećom po Srbiju, Fijat ne oskudeva u dobrim modelima.

Ministar ekonomije kaže da "Izbor konkretnog modela automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu nije na nama, već na menadžmentu italijanske kompanije. Imamo puno poverenje da će to biti model koji će se najbolje prodavati u svetu i od koga ćemo svi imati koristi".

"Mi ne možemo da biramo koji će se automobil proizvoditi kod nas, ali ma koji da izaberu, biće uspeh. Ostaje da menadžment Fijata reši problem sa njihovom vladom", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: