Srbija

Utorak, 25.05.2010.

00:05

"Drugačiji zakoni za of šor firme"

Vlada Srbije intenzivno radi na uspostavljanju pouzdanog ekonomskog sistema kako bi što veći broj kompanija bio registrovan u Srbiji umesto u inostranstvu.

Izvor: Tanjug

Default images

Premijer Mirko Cvetković smatra da je veoma značajno da što više domaćih kompanija bude registrovano u Srbiji i da podleže njenim poreskim zakonima.

Vlada će svakako preispitati zakonske propise koji uredjuju tu oblast i rukovodiće se evropskim iskustvima u tom procesu, najavljuje premijer Cvetković.

Predsednik Boris Tadić izjavio je u nedelju da bi bilo nedopustivo da neke domaće kompanije koje su registrovane u inostranstvu kao of-šor preduzeća, ukoliko dodje do njihove prodaje, ne plate porez u Srbiji.
Predsednik Tadić istakao je da je njegova dužnost da od domaćih privrednika koji profit ostvaruju u Srbiji zahteva "ekonomski patriotizam", i da kroz poreze vraćaju deo sredstava svojoj državi.

"Postoji moralni i ekonomski problem kada kompanije ostvaruju profit u Srbiji, a onda bivaju prodane u zemljama gde su registrovane of-šor kompanije, i onda se porez plaća u tim zemljama i profit ide u banke tih zemalja", kazao je Tadić.

"Privrednici se suočavaju sa iskušenjima, traže od države pomoć, i oni zaslužuju pomoć, ali i država očekuje pomoć od privrednika", poručio je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije bi trebalo da sagleda da li je to pitanje moguće rešiti zakonskim izmenama u skladu sa evropskim standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: