Šutanovac: Dogovor sa Partizanom

Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da je ubeđen da će se ministarstvo odbrane će dogovoriti sa Partizanom o stadionu tog fudbalskog kluba.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 12.05.2010.

15:32

Default images

On dodaje da problem o vlasniku stadiona postoji više u javnosti nego u realnosti. "Ubeđen sam da ćemo se dogovoriti sa Partizanom. Ministarstvo odbrane saradjuje sa svim sportkim klubovima i društvima", rekao je Šutanovac.

Javnost je za spor oko stadiona Partizana saznala pošto su mediji objavili da je Ministarstvo odbrane pokrenulo sudski postupak kojim je navodno želelo da ospori odluku državnih organa iz 1990. godine kada su crno-beli preuzeli vlasništvo nad pomenutim objektom. Šutanovac je pojasnio da spor traje još od 1997. godine kada je Ministarstvo odbrane osporilo ugovor o poklanjanju stadiona, jer su po tadašnjem zakonodavstvu morali da postoje posebni razlozi da se to učini sa vojnom imovinom.

On je, takođe, istakao važnost saradnje Ministarstva odbrane sa sportskim društvima i klubovima. Naveo je da u nekim veoma razvijenim zemljama, poput Austrije i Švajcarske, Ministarstvo odbrane i nosi naziv Ministarstvo odbrane i sporta.

Ugovorom od 28. marta 1990. godine, zaključenim između Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu i Partizana bez naknade je preneto pravo korišćenja, upravljanja i raspolaganja nepokretnostima koja su bila sredstva JNA.

Nekoliko godina kasnije, 19. novembra 1997. godine, u ime Saveznog ministarstva za odbranu, Vojni pravobranilac Vojske Jugoslavije podneo je tužbu protiv Partizana radi utvrdjenja ništavnosti ugovora o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u društvenoj svojini.

Direkcija za imovinsko pravne poslove Ministarstva odbrane, na osnovu ovlašćenja Republičkog javnog pravobranioca, obnovila je tužbu 20. marta 2007. godine.

Tokom postupka Drugi opštinski sud doneo je 8. jula 2009. rešenje kojim se Partizanu određuje zabrana otuđenja i opterećenja nepokretnosti koje su predmet tužbenog zahteva sve do pravosnažnog okončanja parničnog postupka. Nakon toga, Okružni sud u Beogradu odbio je žalbu tuženog i potvrdio odluku Drugog opštinskog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: