Dulić: Beograd pokreće celu Srbiju

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da je neophodno da se u Beogradu pokrenu projekti u građevinskoj industriji.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 30.04.2010.

09:00

Default images

On kaže da bi tako ta privredna grana izašla iz krize u celoj Srbiji i objašnjava da je neophodno pokretanje tih projekata u Beogradu zato što se u glavnom gradu nalazi oko 70 odsto potencijala građevinski industrije.

"Ukoliko Beograd ne proradi, mislim da će celokupna građevinaska sezona biti u katastrofalnoj situaciji. Zato i to sam više puta rekao gradonačelniku Đilasu - možemo javno da se takmičimo ko je manje odgovoran, ali suštinski mislim da ćemo doći u problem, da ćemo jednu ozbiljnu industrijsku granu koja značajno učestvuje u rastu našeg bruto dohotka, dovesti u opasnost", kaže Dulić.

Dulić je naveo i da je ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja spremno da da sva neophodna tumačenja Zakona o planiranju i izgradnji kako bi ta oblast što pre bila uređena.

On je kazao da je do sada u Beogradu izdato više od 100 lokacijskih dozvola i najavio da će do marta sledeće godine biti donet regulacioni plan glavnog grada na osnovu koga će svako znati šta u Beogradu može i kako da se gradi.

Dulić je kao dobar primer u pokretanje građevinske industrije naveo to što je država odlučila da subvencioniše projektno finansiranje sa sedam odsto od ukupne vrednosti investicije.

"Zahvaljujući tom programu očekujemo da će ove godine u Srbiji biti izgrađeno 500.000 kvadrata stambenog prostora", rekao je ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: