Petak, 30.04.2010.

09:00

Dulić: Beograd pokreće celu Srbiju

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da je neophodno da se u Beogradu pokrenu projekti u građevinskoj industriji.

Izvor: B92

Duliæ: Beograd pokreæe celu Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

gastarbajter

pre 14 godina

A sta ti znas kad si juce dosao u BG,iz suboticke hitne pomoci,a sad se u sve "kao" razumes!Pa BG gusi celu Srbiju,nismo krivi mi iz bg,vec vi dodjosi,i slicni koji neshvatate da BG nije Srbija!Nije samo Milano nosilac razvoja Italije,vec mnogi severni regioni-Ligurija Genova,Piemonte Torino,Lombardija Milano Brescia Bergamo Varese,Veneto -Verona Vicenza Padova Venezija...Sva sreca pa se nepita mnogo "njihov BG-RIM".Pozdrav iz Italije gde je regionalizacija uradjena kako treba!

Provincijalac

pre 14 godina

Prosto je neverovatno kako se ponasa provincijalac(u pozitivnom smislu)kada se "dokopa" prestonice!?Zaboravi svoje poreklo,cak ga popljuje i samo vodu navrce ka
"pokretacu"Srbije.Nije ovaj jedini,nazalost!
Ako niste znali Bela Palanka prema broju stanovnika u proseku ima najvise akademika,tj Dr.nauka! Gde su ti ljudi da tom mestascu bar malo pomognu ako se zna kako izgleda "podmopognuta" od vecih gradova,a pogotovuod "pokretaca Srbije"?! Sramota,ali upravo ti,kao ovaj,jer su oni daleko odatle pobegli,ne samo fizicki, se najmanje trude za regionalizaciju,tj ravnopravan razvoj Srbije!?
Samo pazite vi "pokretaci",jer pre ili kasnije VAMA ce se to obiti o glavu! A,neko pomenu Veliku Albaniju,da,da vi "branite" Kosovo,a Jug vec samo sto ne ode,a drugi regioni vec su na aparatima za disanje!

MUKNAVI

pre 14 godina

Jeste Dule,pokrenuo nas je Beograd-ska vladajuca "elita",zobajuca tajkunerija dedinjska..spremamo se polako,al stalno..da mu ,Beogradu, krenemo u pohode,da svratimo prvo do vlade..i tu ce` se zadrzimo poduze,moramo i kod tajkuna..al paralelno da ne uhvate tutanj..Beogradjani,hocete li nam se pridruziti?Jel nas necete vise psovati,sto vam zakrcujemo ulice,izvinite,jos jednom, za prosli put..Necete se ljutiti ,znamo ,pozdrav i sve najlepse za praznik,koj se docekuje,u mnogim domovima ..;Zakljucaj vrata,ide komsija a nemamo ni ..kafu..stide se jer nemaju ,jer su ih pokrali tajkuni,kurte i murte koji su sada na Kipru,Sejsalima, Bahamima..vratice se..hm..

Boki

pre 14 godina

Ajde malo "doktore" da izmestimo klinicki centar iz "prestonice", pa da izmestimo fakultete, pa ministarstva, pa aerodrom, pa sve ono gde nam derete kozu i da premestimo u "bogatu" provinciju. E onda cu Vas pitati da li je Beograd "motor" razvoja Srbije

Mira Ivkovic

pre 14 godina

Gospodin Dulic u nekoliko nastupa ovih dana zaista iznenadjuje svojim izjavama, ponasa se kao da se u sve razume, da je rec o medicini pa da covek tako nastupa uredu, ali teme o kojima govori apsolutno nemaju veze sa njegovom strukom. Bila sam veliki pristalica DS ali sam toliko razocarana u pojedine ministre iz njihovih redova da vise sigurno necu glasati sa njih, jedan od njih je i gospodin Dulic.

Petar Prečanin

pre 14 godina

Još nešto: 'ajde da ne gradimo stanove po Beogradu nego razumno brze željezničke pruge po Srbiji.

Ja bih rado da ostanem u svojoj kući u Subotici, al' znam da bih našao bolje plaćeni posao u Beogradu. Šta bi mi falilo da putujem sat i po vremena na posao i sa posla. Pa to, u ostalom, rade i mnogi nesretni Beograđani ako prelaze reku...

Čuvaj te se ortopeda i kada vam poklone nosi ...

marko, nis

pre 14 godina

To je tacno, Beograd i Vojvodina su uvek hteli napred, i imali inicijativu. Ono sto je potrebno Srbiji, jeste decentralizacija, da pare koje se stvore u Beogradu i Vojvodini ostanu tu, a pare iz Centralne i Juzne Srbije da ostanu gde su i stvorene. To je fer. I onda cemo imati pravu sliku i svi znati na cemu smo. Da Nislije shvate da mora od njih da zavisi, a da ne cekaju da im posao dolazi iz drzave, i da drzava obezbedjuje radna mesta. To nije trzisna ekonomija. Ako se tada ispostavi da je Beograd sisao ostatak Srbije, to ce se osetiti na standardu Beogradjana i to je onda ok. To je najbolji nacin da se vidi od koga kome idu pare. A ja kazem da sada iz lokalnih sredina idu u budzet Srbije, a onda drzava te pare rasporedjuje, sto je katastrofa, jer niko ne moze da realno sagleda gde je problem. Neka se Nis razvija bez para iz Vojvodine i Beograda, nego od svojih, neka se Vojvodina i Beograd razvijaju bez para iz Nisa i Leskovca, nego od svojih, jel to OK?

Баљда верујете Дулићу, а не својим очима

pre 14 godina

Ово је замена теза - цела Србија покреће Београд, јер се новац из свих крајева државе слива у БГ и ту остаје. Други добијају мрвице...

Goran

pre 14 godina

@Petar Prečanin - "Kada shvatimo da su i Turci i Tito bili dobrotvori nacije u odnosu na ove - biće kasno..."

Za ove "eksperte" haraclije poput Dinkica, Dragutinovicke i sl. moglo bi cak da se kaze i da su beogradske dahije s pocetka 19 veka bile "zlatne"...

@milan-Nis - "Da je to rekao Djilas, pa i da razumem"

On kao dodjos iz Subotice ima "nicim izazvanu" potrebu da se stalno iznova dokazuje svojim novim sugradjanima, pa me zato ovakve izjave uopste ne iznenadjuju.

100% expert

pre 14 godina

Građenjem zgrada u Beogradu ćemo pokrenuti Srbiju???
Svi ti stanovi se većinom kupuju na kredit, što znači da je BDP koji potiče od građevinarstva poreklom od stranih kredita koji su ušli u zemlju. E pa kada ne bude više bilo kredita, neće biti ni građevinarstva u sadašnjem obimu i doći će do pada BDP koji je preduvan. Preko noći ćemo postati visoko, visoko zadužena zemlja - jer nećemo moći da otplaćujemo dugove.
Moje pitanje za vas "eksperte" iz vlade je da li ste pokušali da pokrenete ikakvu proizvodnju i izvoz?

Petar Prečanin

pre 14 godina

E Beogradjani, Beogradjani ... izem vam dođoše!

Dok se mi razmenjujemo takvima (dotični otišao iz moje Subotice a ovde je gradonačelnik/rodonačelnik sa jug itd. itd.)

Nemojte me krivo razumeti: moja teorija je da su problem "ostoši" a ne "dođoši", ali zamena teza, prodaja magle i glumljenje gospodstva u drugom gradu čini čuda.

Dotični doktor bi u Subotici bio samo prosečan lekar i većina bi nas izbegavala njegovu smenu, ovako je on "suhi genije".

Rekoh već danas: "Glupi smo mi građani Srbije. Mnogo. Kada shvatimo da su i Turci i Tito bili dobrotvori nacije u odnosu na ove - biće kasno ...

Ostaje da se međusobno ložimo i tapšemo po ramenu slično-mišljenici po ovakvim forumima i blogovima. Posle će samo vlas' da pokupi IP adrese i pozove nas na "informativni razgovor"."

pedja

pre 14 godina

Ovo su poslednji pokusaji da se pokrene masovna stanogradnja.Ministar je svestan da ce "drzava" jako tesko izaci na kraj sa "investitorima" koji su ulozili ogromne pare u gradnju."drzava" ucenjuje gradjevinske firme da zidaju "jeftine stanove" za 350€,da bi ih posle prodavala za 1290€,tj.za 2 godine.

Fridmann

pre 14 godina

To je delimicno tacno, jer kad se rade objekti i remontuje oprema u preduzecima u Beogradu, onda su zaposlene i firme iz unutrasnjosti. Ali to na zalost nije dovoljno. Ne moze se remontovati recimo 5 garnitura za Beograd i nista drugo. Nije dovoljno da se gradi prokop i nista drugo i tako dalje i blize da ne nabrajam.Potrebno je da se SVUDA gradi u Srbiji. Potreban je koridor 10 ali i drugi koridori, potrebno je da rade fabrike ne samo za Beograd vec i da izvoze robu u ove "inostrane Beograde". A da bi se postigla potpuna uposlenost i zaposlenost, potrebna je strategija, za to su potrebni ljudi, finansijska sredstva, planovi i naravno radnici koji ce to sve da urade. Bojim se da od toga nema nista, pa zato sad krece prica, nije nego. Dobro je da radi Beograd, a vi ostali dobicete neke mrvice. Nisam za to da se razvija ni Beograd a ni unutrasnjost naustrb nekog dela zemlje ili jedan drugog. Nisam za to da se Beograd reketira od nerazvijenih opstina. Svako treba da preuzme svoju obavezu. Ali mislim da politicki nije korektno pricati samo o Beogradu i kako je to dobro za druge koji mesecima nista ne rade i da treba samo da gledaju sta se radiu Beogradu i cakaju da im nesto kapne. Vreme nerada, mitingovanja,sverca i deviznih doznaka je proslo. Srbija konacno treba da resi problem koji je muci zadnjih 30 godina, a to je koji su njeni "pravci razvoja" koji su kapaciteti i koje privredne grane bitne za ovu zemlju.Naravno koji ce i radnici da rade u tim privrednim granama. Dosadasnje politicke elite nisu dale odgovor na ovo pitanje, jedini model privredjivanja je budzet po principu protocnog bojlera gde partijska nomenklatura vrsi distribuciju sredstava a ne trziste. Pri tome svi tajkuni imaju firme na nekim ostrvima i tamo placaju porez, izvlace kapital iz Srbije i to niko ne konstatuje.I naravno stvari se odvijaju po principu domino efekta. Prvo je "presusila" privreda Centralne Srbije, onda je "presusila" i Vojvodina, e, sad je ostao samo Beograd. I sad kad kazu da je dobro sto samo Beograd radi,a ostali gledaju,kao i price kako ce svi od toga imati korist, verujte za mene kao obicnog smrtnika su uvreda za zdrav razum. Zato bih barem ovim putem, molio ministre da ne vrse "mentalnu presiju" na nas malobrojne podanike i sapatnike...

Pera

pre 14 godina

Nazalost gospodo to je tacno, Beograd je 1/4 Srbije, ima gomilu firmi i posla, radi se dosta a zivi se brzo.
Nazalost pare iz Beograda idu u Srbiju, jer Srbija ne radi, tako se kupuje socijalni mir. Voleo bi da nije tako.
Beograd je pravi pokretac Srbije!

Makijaveli

pre 14 godina

Dobro je da nisi gradio tunel između zgrada stare i nove skupštine kad si bio predsednik te institucije, ali jednom Perica, uvek Perica

Vlada

pre 14 godina

Pa sta si uradio doktore da se gradjevina pokrene? Zar oni "jeftini" stanovi ne idu ko alava! A usput, gde se nalaze ti stanovi, mozda prodam zenu i dete ovih dana, pa bih pazario jedan.

milan-Nis

pre 14 godina

Da je to rekao Djilas,pa i da razumem sa pozicije koju trenutno obavlja,ali ministar SVIH gradjana Srbije,nesme tako da favorizuje nijedan grad pa makar to bio i glavni grad!

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Kakav vic, doktore!!

I sta sa tim? Hocete da kazete da je to normalno da 70% potencijala gradjevinske industrije treba da bude skoncentrisano u glavnom gradu?

Znate gde to ima? Ima u Meksiku - imate Meksiko koji je obicna gola pustinja i imate glavni grad u kome je sve skoncentrisano i koji je jedan od najvecih gradova na svetu! Ponavljam, nije najveci zato sto su Meksikanci u njemu razvili neku profitabilnu granu industrije, vec zato sto su ljudi, kao u Srbiji sto danas rade, bezali u nadi za boljim zivotom!

Ali, gospodine ministre, eno u Meksiku se i ubijaju po ulicama i one narko grupe kao kod nas ubijaju redom i pripadnike policije i vlade i obicne ljude!

E, ja se pitam, jel vi to predlazete? DOKTORE, jel to mozda vasa dijagnoza? Recite slobodno, nemojte se stideti!!!

A, ja Vam, evo, kao jedan mlad covek u 25. godini zivota, kao intelektualac, kome je ova drzava onemogucila neke normalne stvari kazem jedno - na iducim izborima, pa kad god oni bili, da li prevremeni ili redovni, Vi i druzina nemate sta da trazite! Mladi ljudi iz Srbije su ogorceni na vasu partokratiju i znajte to da necete dobiti podrsku nizasta vise!!!

Jelena

pre 14 godina

Da bogda nikada ne proradio, dabogda da vas muka natera da idete unjive i na livade, glavudze u zemlju, pa da vidite kako to izgleda kada vam neko maznjava tesko stecenu crkavicu....
Srbija bez Beograda - Republika!

Ispumpane gume

pre 14 godina

Ajdemo u Beograd jer tamo ima sve
Ajdemo u Beograd i ne vracamo se.

Albanija do Sopota. Zahvaljujuci Dulicu i slicnima Velika Albanija buce veca nego sto su Albanci ikada zamisljali.

Ispumpane gume

pre 14 godina

Ajdemo u Beograd jer tamo ima sve
Ajdemo u Beograd i ne vracamo se.

Albanija do Sopota. Zahvaljujuci Dulicu i slicnima Velika Albanija buce veca nego sto su Albanci ikada zamisljali.

Jelena

pre 14 godina

Da bogda nikada ne proradio, dabogda da vas muka natera da idete unjive i na livade, glavudze u zemlju, pa da vidite kako to izgleda kada vam neko maznjava tesko stecenu crkavicu....
Srbija bez Beograda - Republika!

milan-Nis

pre 14 godina

Da je to rekao Djilas,pa i da razumem sa pozicije koju trenutno obavlja,ali ministar SVIH gradjana Srbije,nesme tako da favorizuje nijedan grad pa makar to bio i glavni grad!

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Kakav vic, doktore!!

I sta sa tim? Hocete da kazete da je to normalno da 70% potencijala gradjevinske industrije treba da bude skoncentrisano u glavnom gradu?

Znate gde to ima? Ima u Meksiku - imate Meksiko koji je obicna gola pustinja i imate glavni grad u kome je sve skoncentrisano i koji je jedan od najvecih gradova na svetu! Ponavljam, nije najveci zato sto su Meksikanci u njemu razvili neku profitabilnu granu industrije, vec zato sto su ljudi, kao u Srbiji sto danas rade, bezali u nadi za boljim zivotom!

Ali, gospodine ministre, eno u Meksiku se i ubijaju po ulicama i one narko grupe kao kod nas ubijaju redom i pripadnike policije i vlade i obicne ljude!

E, ja se pitam, jel vi to predlazete? DOKTORE, jel to mozda vasa dijagnoza? Recite slobodno, nemojte se stideti!!!

A, ja Vam, evo, kao jedan mlad covek u 25. godini zivota, kao intelektualac, kome je ova drzava onemogucila neke normalne stvari kazem jedno - na iducim izborima, pa kad god oni bili, da li prevremeni ili redovni, Vi i druzina nemate sta da trazite! Mladi ljudi iz Srbije su ogorceni na vasu partokratiju i znajte to da necete dobiti podrsku nizasta vise!!!

Vlada

pre 14 godina

Pa sta si uradio doktore da se gradjevina pokrene? Zar oni "jeftini" stanovi ne idu ko alava! A usput, gde se nalaze ti stanovi, mozda prodam zenu i dete ovih dana, pa bih pazario jedan.

Makijaveli

pre 14 godina

Dobro je da nisi gradio tunel između zgrada stare i nove skupštine kad si bio predsednik te institucije, ali jednom Perica, uvek Perica

Petar Prečanin

pre 14 godina

E Beogradjani, Beogradjani ... izem vam dođoše!

Dok se mi razmenjujemo takvima (dotični otišao iz moje Subotice a ovde je gradonačelnik/rodonačelnik sa jug itd. itd.)

Nemojte me krivo razumeti: moja teorija je da su problem "ostoši" a ne "dođoši", ali zamena teza, prodaja magle i glumljenje gospodstva u drugom gradu čini čuda.

Dotični doktor bi u Subotici bio samo prosečan lekar i većina bi nas izbegavala njegovu smenu, ovako je on "suhi genije".

Rekoh već danas: "Glupi smo mi građani Srbije. Mnogo. Kada shvatimo da su i Turci i Tito bili dobrotvori nacije u odnosu na ove - biće kasno ...

Ostaje da se međusobno ložimo i tapšemo po ramenu slično-mišljenici po ovakvim forumima i blogovima. Posle će samo vlas' da pokupi IP adrese i pozove nas na "informativni razgovor"."

100% expert

pre 14 godina

Građenjem zgrada u Beogradu ćemo pokrenuti Srbiju???
Svi ti stanovi se većinom kupuju na kredit, što znači da je BDP koji potiče od građevinarstva poreklom od stranih kredita koji su ušli u zemlju. E pa kada ne bude više bilo kredita, neće biti ni građevinarstva u sadašnjem obimu i doći će do pada BDP koji je preduvan. Preko noći ćemo postati visoko, visoko zadužena zemlja - jer nećemo moći da otplaćujemo dugove.
Moje pitanje za vas "eksperte" iz vlade je da li ste pokušali da pokrenete ikakvu proizvodnju i izvoz?

Баљда верујете Дулићу, а не својим очима

pre 14 godina

Ово је замена теза - цела Србија покреће Београд, јер се новац из свих крајева државе слива у БГ и ту остаје. Други добијају мрвице...

Goran

pre 14 godina

@Petar Prečanin - "Kada shvatimo da su i Turci i Tito bili dobrotvori nacije u odnosu na ove - biće kasno..."

Za ove "eksperte" haraclije poput Dinkica, Dragutinovicke i sl. moglo bi cak da se kaze i da su beogradske dahije s pocetka 19 veka bile "zlatne"...

@milan-Nis - "Da je to rekao Djilas, pa i da razumem"

On kao dodjos iz Subotice ima "nicim izazvanu" potrebu da se stalno iznova dokazuje svojim novim sugradjanima, pa me zato ovakve izjave uopste ne iznenadjuju.

Pera

pre 14 godina

Nazalost gospodo to je tacno, Beograd je 1/4 Srbije, ima gomilu firmi i posla, radi se dosta a zivi se brzo.
Nazalost pare iz Beograda idu u Srbiju, jer Srbija ne radi, tako se kupuje socijalni mir. Voleo bi da nije tako.
Beograd je pravi pokretac Srbije!

Fridmann

pre 14 godina

To je delimicno tacno, jer kad se rade objekti i remontuje oprema u preduzecima u Beogradu, onda su zaposlene i firme iz unutrasnjosti. Ali to na zalost nije dovoljno. Ne moze se remontovati recimo 5 garnitura za Beograd i nista drugo. Nije dovoljno da se gradi prokop i nista drugo i tako dalje i blize da ne nabrajam.Potrebno je da se SVUDA gradi u Srbiji. Potreban je koridor 10 ali i drugi koridori, potrebno je da rade fabrike ne samo za Beograd vec i da izvoze robu u ove "inostrane Beograde". A da bi se postigla potpuna uposlenost i zaposlenost, potrebna je strategija, za to su potrebni ljudi, finansijska sredstva, planovi i naravno radnici koji ce to sve da urade. Bojim se da od toga nema nista, pa zato sad krece prica, nije nego. Dobro je da radi Beograd, a vi ostali dobicete neke mrvice. Nisam za to da se razvija ni Beograd a ni unutrasnjost naustrb nekog dela zemlje ili jedan drugog. Nisam za to da se Beograd reketira od nerazvijenih opstina. Svako treba da preuzme svoju obavezu. Ali mislim da politicki nije korektno pricati samo o Beogradu i kako je to dobro za druge koji mesecima nista ne rade i da treba samo da gledaju sta se radiu Beogradu i cakaju da im nesto kapne. Vreme nerada, mitingovanja,sverca i deviznih doznaka je proslo. Srbija konacno treba da resi problem koji je muci zadnjih 30 godina, a to je koji su njeni "pravci razvoja" koji su kapaciteti i koje privredne grane bitne za ovu zemlju.Naravno koji ce i radnici da rade u tim privrednim granama. Dosadasnje politicke elite nisu dale odgovor na ovo pitanje, jedini model privredjivanja je budzet po principu protocnog bojlera gde partijska nomenklatura vrsi distribuciju sredstava a ne trziste. Pri tome svi tajkuni imaju firme na nekim ostrvima i tamo placaju porez, izvlace kapital iz Srbije i to niko ne konstatuje.I naravno stvari se odvijaju po principu domino efekta. Prvo je "presusila" privreda Centralne Srbije, onda je "presusila" i Vojvodina, e, sad je ostao samo Beograd. I sad kad kazu da je dobro sto samo Beograd radi,a ostali gledaju,kao i price kako ce svi od toga imati korist, verujte za mene kao obicnog smrtnika su uvreda za zdrav razum. Zato bih barem ovim putem, molio ministre da ne vrse "mentalnu presiju" na nas malobrojne podanike i sapatnike...

marko, nis

pre 14 godina

To je tacno, Beograd i Vojvodina su uvek hteli napred, i imali inicijativu. Ono sto je potrebno Srbiji, jeste decentralizacija, da pare koje se stvore u Beogradu i Vojvodini ostanu tu, a pare iz Centralne i Juzne Srbije da ostanu gde su i stvorene. To je fer. I onda cemo imati pravu sliku i svi znati na cemu smo. Da Nislije shvate da mora od njih da zavisi, a da ne cekaju da im posao dolazi iz drzave, i da drzava obezbedjuje radna mesta. To nije trzisna ekonomija. Ako se tada ispostavi da je Beograd sisao ostatak Srbije, to ce se osetiti na standardu Beogradjana i to je onda ok. To je najbolji nacin da se vidi od koga kome idu pare. A ja kazem da sada iz lokalnih sredina idu u budzet Srbije, a onda drzava te pare rasporedjuje, sto je katastrofa, jer niko ne moze da realno sagleda gde je problem. Neka se Nis razvija bez para iz Vojvodine i Beograda, nego od svojih, neka se Vojvodina i Beograd razvijaju bez para iz Nisa i Leskovca, nego od svojih, jel to OK?

Petar Prečanin

pre 14 godina

Još nešto: 'ajde da ne gradimo stanove po Beogradu nego razumno brze željezničke pruge po Srbiji.

Ja bih rado da ostanem u svojoj kući u Subotici, al' znam da bih našao bolje plaćeni posao u Beogradu. Šta bi mi falilo da putujem sat i po vremena na posao i sa posla. Pa to, u ostalom, rade i mnogi nesretni Beograđani ako prelaze reku...

Čuvaj te se ortopeda i kada vam poklone nosi ...

Mira Ivkovic

pre 14 godina

Gospodin Dulic u nekoliko nastupa ovih dana zaista iznenadjuje svojim izjavama, ponasa se kao da se u sve razume, da je rec o medicini pa da covek tako nastupa uredu, ali teme o kojima govori apsolutno nemaju veze sa njegovom strukom. Bila sam veliki pristalica DS ali sam toliko razocarana u pojedine ministre iz njihovih redova da vise sigurno necu glasati sa njih, jedan od njih je i gospodin Dulic.

Boki

pre 14 godina

Ajde malo "doktore" da izmestimo klinicki centar iz "prestonice", pa da izmestimo fakultete, pa ministarstva, pa aerodrom, pa sve ono gde nam derete kozu i da premestimo u "bogatu" provinciju. E onda cu Vas pitati da li je Beograd "motor" razvoja Srbije

MUKNAVI

pre 14 godina

Jeste Dule,pokrenuo nas je Beograd-ska vladajuca "elita",zobajuca tajkunerija dedinjska..spremamo se polako,al stalno..da mu ,Beogradu, krenemo u pohode,da svratimo prvo do vlade..i tu ce` se zadrzimo poduze,moramo i kod tajkuna..al paralelno da ne uhvate tutanj..Beogradjani,hocete li nam se pridruziti?Jel nas necete vise psovati,sto vam zakrcujemo ulice,izvinite,jos jednom, za prosli put..Necete se ljutiti ,znamo ,pozdrav i sve najlepse za praznik,koj se docekuje,u mnogim domovima ..;Zakljucaj vrata,ide komsija a nemamo ni ..kafu..stide se jer nemaju ,jer su ih pokrali tajkuni,kurte i murte koji su sada na Kipru,Sejsalima, Bahamima..vratice se..hm..

pedja

pre 14 godina

Ovo su poslednji pokusaji da se pokrene masovna stanogradnja.Ministar je svestan da ce "drzava" jako tesko izaci na kraj sa "investitorima" koji su ulozili ogromne pare u gradnju."drzava" ucenjuje gradjevinske firme da zidaju "jeftine stanove" za 350€,da bi ih posle prodavala za 1290€,tj.za 2 godine.

Provincijalac

pre 14 godina

Prosto je neverovatno kako se ponasa provincijalac(u pozitivnom smislu)kada se "dokopa" prestonice!?Zaboravi svoje poreklo,cak ga popljuje i samo vodu navrce ka
"pokretacu"Srbije.Nije ovaj jedini,nazalost!
Ako niste znali Bela Palanka prema broju stanovnika u proseku ima najvise akademika,tj Dr.nauka! Gde su ti ljudi da tom mestascu bar malo pomognu ako se zna kako izgleda "podmopognuta" od vecih gradova,a pogotovuod "pokretaca Srbije"?! Sramota,ali upravo ti,kao ovaj,jer su oni daleko odatle pobegli,ne samo fizicki, se najmanje trude za regionalizaciju,tj ravnopravan razvoj Srbije!?
Samo pazite vi "pokretaci",jer pre ili kasnije VAMA ce se to obiti o glavu! A,neko pomenu Veliku Albaniju,da,da vi "branite" Kosovo,a Jug vec samo sto ne ode,a drugi regioni vec su na aparatima za disanje!

gastarbajter

pre 14 godina

A sta ti znas kad si juce dosao u BG,iz suboticke hitne pomoci,a sad se u sve "kao" razumes!Pa BG gusi celu Srbiju,nismo krivi mi iz bg,vec vi dodjosi,i slicni koji neshvatate da BG nije Srbija!Nije samo Milano nosilac razvoja Italije,vec mnogi severni regioni-Ligurija Genova,Piemonte Torino,Lombardija Milano Brescia Bergamo Varese,Veneto -Verona Vicenza Padova Venezija...Sva sreca pa se nepita mnogo "njihov BG-RIM".Pozdrav iz Italije gde je regionalizacija uradjena kako treba!

Pera

pre 14 godina

Nazalost gospodo to je tacno, Beograd je 1/4 Srbije, ima gomilu firmi i posla, radi se dosta a zivi se brzo.
Nazalost pare iz Beograda idu u Srbiju, jer Srbija ne radi, tako se kupuje socijalni mir. Voleo bi da nije tako.
Beograd je pravi pokretac Srbije!

Jelena

pre 14 godina

Da bogda nikada ne proradio, dabogda da vas muka natera da idete unjive i na livade, glavudze u zemlju, pa da vidite kako to izgleda kada vam neko maznjava tesko stecenu crkavicu....
Srbija bez Beograda - Republika!

Ispumpane gume

pre 14 godina

Ajdemo u Beograd jer tamo ima sve
Ajdemo u Beograd i ne vracamo se.

Albanija do Sopota. Zahvaljujuci Dulicu i slicnima Velika Albanija buce veca nego sto su Albanci ikada zamisljali.

milan-Nis

pre 14 godina

Da je to rekao Djilas,pa i da razumem sa pozicije koju trenutno obavlja,ali ministar SVIH gradjana Srbije,nesme tako da favorizuje nijedan grad pa makar to bio i glavni grad!

mr Milan Jugovic

pre 14 godina

Kakav vic, doktore!!

I sta sa tim? Hocete da kazete da je to normalno da 70% potencijala gradjevinske industrije treba da bude skoncentrisano u glavnom gradu?

Znate gde to ima? Ima u Meksiku - imate Meksiko koji je obicna gola pustinja i imate glavni grad u kome je sve skoncentrisano i koji je jedan od najvecih gradova na svetu! Ponavljam, nije najveci zato sto su Meksikanci u njemu razvili neku profitabilnu granu industrije, vec zato sto su ljudi, kao u Srbiji sto danas rade, bezali u nadi za boljim zivotom!

Ali, gospodine ministre, eno u Meksiku se i ubijaju po ulicama i one narko grupe kao kod nas ubijaju redom i pripadnike policije i vlade i obicne ljude!

E, ja se pitam, jel vi to predlazete? DOKTORE, jel to mozda vasa dijagnoza? Recite slobodno, nemojte se stideti!!!

A, ja Vam, evo, kao jedan mlad covek u 25. godini zivota, kao intelektualac, kome je ova drzava onemogucila neke normalne stvari kazem jedno - na iducim izborima, pa kad god oni bili, da li prevremeni ili redovni, Vi i druzina nemate sta da trazite! Mladi ljudi iz Srbije su ogorceni na vasu partokratiju i znajte to da necete dobiti podrsku nizasta vise!!!

marko, nis

pre 14 godina

To je tacno, Beograd i Vojvodina su uvek hteli napred, i imali inicijativu. Ono sto je potrebno Srbiji, jeste decentralizacija, da pare koje se stvore u Beogradu i Vojvodini ostanu tu, a pare iz Centralne i Juzne Srbije da ostanu gde su i stvorene. To je fer. I onda cemo imati pravu sliku i svi znati na cemu smo. Da Nislije shvate da mora od njih da zavisi, a da ne cekaju da im posao dolazi iz drzave, i da drzava obezbedjuje radna mesta. To nije trzisna ekonomija. Ako se tada ispostavi da je Beograd sisao ostatak Srbije, to ce se osetiti na standardu Beogradjana i to je onda ok. To je najbolji nacin da se vidi od koga kome idu pare. A ja kazem da sada iz lokalnih sredina idu u budzet Srbije, a onda drzava te pare rasporedjuje, sto je katastrofa, jer niko ne moze da realno sagleda gde je problem. Neka se Nis razvija bez para iz Vojvodine i Beograda, nego od svojih, neka se Vojvodina i Beograd razvijaju bez para iz Nisa i Leskovca, nego od svojih, jel to OK?

Makijaveli

pre 14 godina

Dobro je da nisi gradio tunel između zgrada stare i nove skupštine kad si bio predsednik te institucije, ali jednom Perica, uvek Perica

Vlada

pre 14 godina

Pa sta si uradio doktore da se gradjevina pokrene? Zar oni "jeftini" stanovi ne idu ko alava! A usput, gde se nalaze ti stanovi, mozda prodam zenu i dete ovih dana, pa bih pazario jedan.

Petar Prečanin

pre 14 godina

E Beogradjani, Beogradjani ... izem vam dođoše!

Dok se mi razmenjujemo takvima (dotični otišao iz moje Subotice a ovde je gradonačelnik/rodonačelnik sa jug itd. itd.)

Nemojte me krivo razumeti: moja teorija je da su problem "ostoši" a ne "dođoši", ali zamena teza, prodaja magle i glumljenje gospodstva u drugom gradu čini čuda.

Dotični doktor bi u Subotici bio samo prosečan lekar i većina bi nas izbegavala njegovu smenu, ovako je on "suhi genije".

Rekoh već danas: "Glupi smo mi građani Srbije. Mnogo. Kada shvatimo da su i Turci i Tito bili dobrotvori nacije u odnosu na ove - biće kasno ...

Ostaje da se međusobno ložimo i tapšemo po ramenu slično-mišljenici po ovakvim forumima i blogovima. Posle će samo vlas' da pokupi IP adrese i pozove nas na "informativni razgovor"."

100% expert

pre 14 godina

Građenjem zgrada u Beogradu ćemo pokrenuti Srbiju???
Svi ti stanovi se većinom kupuju na kredit, što znači da je BDP koji potiče od građevinarstva poreklom od stranih kredita koji su ušli u zemlju. E pa kada ne bude više bilo kredita, neće biti ni građevinarstva u sadašnjem obimu i doći će do pada BDP koji je preduvan. Preko noći ćemo postati visoko, visoko zadužena zemlja - jer nećemo moći da otplaćujemo dugove.
Moje pitanje za vas "eksperte" iz vlade je da li ste pokušali da pokrenete ikakvu proizvodnju i izvoz?

Goran

pre 14 godina

@Petar Prečanin - "Kada shvatimo da su i Turci i Tito bili dobrotvori nacije u odnosu na ove - biće kasno..."

Za ove "eksperte" haraclije poput Dinkica, Dragutinovicke i sl. moglo bi cak da se kaze i da su beogradske dahije s pocetka 19 veka bile "zlatne"...

@milan-Nis - "Da je to rekao Djilas, pa i da razumem"

On kao dodjos iz Subotice ima "nicim izazvanu" potrebu da se stalno iznova dokazuje svojim novim sugradjanima, pa me zato ovakve izjave uopste ne iznenadjuju.

Баљда верујете Дулићу, а не својим очима

pre 14 godina

Ово је замена теза - цела Србија покреће Београд, јер се новац из свих крајева државе слива у БГ и ту остаје. Други добијају мрвице...

Boki

pre 14 godina

Ajde malo "doktore" da izmestimo klinicki centar iz "prestonice", pa da izmestimo fakultete, pa ministarstva, pa aerodrom, pa sve ono gde nam derete kozu i da premestimo u "bogatu" provinciju. E onda cu Vas pitati da li je Beograd "motor" razvoja Srbije

Fridmann

pre 14 godina

To je delimicno tacno, jer kad se rade objekti i remontuje oprema u preduzecima u Beogradu, onda su zaposlene i firme iz unutrasnjosti. Ali to na zalost nije dovoljno. Ne moze se remontovati recimo 5 garnitura za Beograd i nista drugo. Nije dovoljno da se gradi prokop i nista drugo i tako dalje i blize da ne nabrajam.Potrebno je da se SVUDA gradi u Srbiji. Potreban je koridor 10 ali i drugi koridori, potrebno je da rade fabrike ne samo za Beograd vec i da izvoze robu u ove "inostrane Beograde". A da bi se postigla potpuna uposlenost i zaposlenost, potrebna je strategija, za to su potrebni ljudi, finansijska sredstva, planovi i naravno radnici koji ce to sve da urade. Bojim se da od toga nema nista, pa zato sad krece prica, nije nego. Dobro je da radi Beograd, a vi ostali dobicete neke mrvice. Nisam za to da se razvija ni Beograd a ni unutrasnjost naustrb nekog dela zemlje ili jedan drugog. Nisam za to da se Beograd reketira od nerazvijenih opstina. Svako treba da preuzme svoju obavezu. Ali mislim da politicki nije korektno pricati samo o Beogradu i kako je to dobro za druge koji mesecima nista ne rade i da treba samo da gledaju sta se radiu Beogradu i cakaju da im nesto kapne. Vreme nerada, mitingovanja,sverca i deviznih doznaka je proslo. Srbija konacno treba da resi problem koji je muci zadnjih 30 godina, a to je koji su njeni "pravci razvoja" koji su kapaciteti i koje privredne grane bitne za ovu zemlju.Naravno koji ce i radnici da rade u tim privrednim granama. Dosadasnje politicke elite nisu dale odgovor na ovo pitanje, jedini model privredjivanja je budzet po principu protocnog bojlera gde partijska nomenklatura vrsi distribuciju sredstava a ne trziste. Pri tome svi tajkuni imaju firme na nekim ostrvima i tamo placaju porez, izvlace kapital iz Srbije i to niko ne konstatuje.I naravno stvari se odvijaju po principu domino efekta. Prvo je "presusila" privreda Centralne Srbije, onda je "presusila" i Vojvodina, e, sad je ostao samo Beograd. I sad kad kazu da je dobro sto samo Beograd radi,a ostali gledaju,kao i price kako ce svi od toga imati korist, verujte za mene kao obicnog smrtnika su uvreda za zdrav razum. Zato bih barem ovim putem, molio ministre da ne vrse "mentalnu presiju" na nas malobrojne podanike i sapatnike...

pedja

pre 14 godina

Ovo su poslednji pokusaji da se pokrene masovna stanogradnja.Ministar je svestan da ce "drzava" jako tesko izaci na kraj sa "investitorima" koji su ulozili ogromne pare u gradnju."drzava" ucenjuje gradjevinske firme da zidaju "jeftine stanove" za 350€,da bi ih posle prodavala za 1290€,tj.za 2 godine.

Petar Prečanin

pre 14 godina

Još nešto: 'ajde da ne gradimo stanove po Beogradu nego razumno brze željezničke pruge po Srbiji.

Ja bih rado da ostanem u svojoj kući u Subotici, al' znam da bih našao bolje plaćeni posao u Beogradu. Šta bi mi falilo da putujem sat i po vremena na posao i sa posla. Pa to, u ostalom, rade i mnogi nesretni Beograđani ako prelaze reku...

Čuvaj te se ortopeda i kada vam poklone nosi ...

Mira Ivkovic

pre 14 godina

Gospodin Dulic u nekoliko nastupa ovih dana zaista iznenadjuje svojim izjavama, ponasa se kao da se u sve razume, da je rec o medicini pa da covek tako nastupa uredu, ali teme o kojima govori apsolutno nemaju veze sa njegovom strukom. Bila sam veliki pristalica DS ali sam toliko razocarana u pojedine ministre iz njihovih redova da vise sigurno necu glasati sa njih, jedan od njih je i gospodin Dulic.

MUKNAVI

pre 14 godina

Jeste Dule,pokrenuo nas je Beograd-ska vladajuca "elita",zobajuca tajkunerija dedinjska..spremamo se polako,al stalno..da mu ,Beogradu, krenemo u pohode,da svratimo prvo do vlade..i tu ce` se zadrzimo poduze,moramo i kod tajkuna..al paralelno da ne uhvate tutanj..Beogradjani,hocete li nam se pridruziti?Jel nas necete vise psovati,sto vam zakrcujemo ulice,izvinite,jos jednom, za prosli put..Necete se ljutiti ,znamo ,pozdrav i sve najlepse za praznik,koj se docekuje,u mnogim domovima ..;Zakljucaj vrata,ide komsija a nemamo ni ..kafu..stide se jer nemaju ,jer su ih pokrali tajkuni,kurte i murte koji su sada na Kipru,Sejsalima, Bahamima..vratice se..hm..

Provincijalac

pre 14 godina

Prosto je neverovatno kako se ponasa provincijalac(u pozitivnom smislu)kada se "dokopa" prestonice!?Zaboravi svoje poreklo,cak ga popljuje i samo vodu navrce ka
"pokretacu"Srbije.Nije ovaj jedini,nazalost!
Ako niste znali Bela Palanka prema broju stanovnika u proseku ima najvise akademika,tj Dr.nauka! Gde su ti ljudi da tom mestascu bar malo pomognu ako se zna kako izgleda "podmopognuta" od vecih gradova,a pogotovuod "pokretaca Srbije"?! Sramota,ali upravo ti,kao ovaj,jer su oni daleko odatle pobegli,ne samo fizicki, se najmanje trude za regionalizaciju,tj ravnopravan razvoj Srbije!?
Samo pazite vi "pokretaci",jer pre ili kasnije VAMA ce se to obiti o glavu! A,neko pomenu Veliku Albaniju,da,da vi "branite" Kosovo,a Jug vec samo sto ne ode,a drugi regioni vec su na aparatima za disanje!

gastarbajter

pre 14 godina

A sta ti znas kad si juce dosao u BG,iz suboticke hitne pomoci,a sad se u sve "kao" razumes!Pa BG gusi celu Srbiju,nismo krivi mi iz bg,vec vi dodjosi,i slicni koji neshvatate da BG nije Srbija!Nije samo Milano nosilac razvoja Italije,vec mnogi severni regioni-Ligurija Genova,Piemonte Torino,Lombardija Milano Brescia Bergamo Varese,Veneto -Verona Vicenza Padova Venezija...Sva sreca pa se nepita mnogo "njihov BG-RIM".Pozdrav iz Italije gde je regionalizacija uradjena kako treba!