Krušik gradi fabriku municije

U Lukavcu kod Valjeva, nedaleko od magistralnog puta Valjevo-Beograd, je počela izgradnja nove, savremene fabrike lovačke municije valjevskog Krušika PLM.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 02.04.2010.

11:47

Default images

Na oko tri hiljade kvadratnih metara nalaziće se proizvodne hale, magacini, laboratorija, upravne zgrade i drugi objekti. U izgradnju fabrike, firma Agroprogres iz Beograda, koja je i većinski vlasnik "Krušika - lovačke municije", investiraće 1,2 miliona evra.

Redovna proizvodnja trebalo bi da počne već krajem 2010. godine. Izgradnja nove fabrike sa savremenom opremom omogućiće da se godišnja proizvodnja lovačkih metaka udesetostruči.

Istovremeno će broj zaposlenih biti udvostručen, a porašće manje od stope proizvodnje, jer će ona u velikoj meri biti automatizovana, rekao je direktor fabrike Dragan Filipović, dodajući da će znatan deo proizvodnje lovačnih metaka biti plasiran na inostrano tržište, pre svega Italije, Rusije i nekih zemalja Azije.

Fabrika lovačke municije Krušika, koja u proizvodnji ima više od 60 vrsta municije za svu divljač, ima tradiciju dugu više od pola veka, a pre četiri godine ju je kupilo preduzeće Agroprogres iz Beograda po ceni od 350.000 evra i sa velikim gubicima. Fabrika sada uspešno posluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: