Srbija

Ponedeljak, 21.12.2009.

17:19

Administraciju napušta skoro 8.000

Zakoni o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj i u lokalnoj administraciji stupili su na snagu nakon objavljivanja u "Službenom glasniku".

Izvor: Tanjug

Default images

Prema tim zakonima će bez posla u državnoj upravi ostati 2.224, a u lokalnoj 5.648 ljudi, jer je predviđeno smanjenje broja zaposlenih za 7,26 odsto u republičkoj, odnosno 15 odsto u lokalnoj administraciji.

Zakonom o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji predviđeno je da maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme ne može biti veći od 28.400, a u državnoj upravi trenutno radi 30.624 lica.

Tim zakonom se smanjuje i broj zaposlenih na određeno vreme, lica angažovanih po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, ugovorima o delu, preko omladinske i studentske zadruge, i to maksimalno na deset odsto od broja zaposlenih na neodređeno vreme.

Zakonom o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj administraciji predviđeno je da od 37.789 zaposlenih bez posla ostane 5.648, a osnovni kriterijum za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih je četiri činovnika na hiljadu stanovnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: