Župi novac za odlazak 76 radnika

Ministarstvo ekonomije i Srbije odobrilo je Hemijskoj industriji Župa 26 miliona dinara za program dobrovoljnog odlaska 76 radnika iz fabrike do kraja 2009.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 12.12.2009.

12:38

Default images

Generalni direktor Župe Miroljub Milojević je kazao da će posle tog programa u Župi ostati oko 480 zaposlenih i podsetio da je do sada kroz socijalne programe iz Fabrike otišlo 620 ljudi.

Milojević je ocenio da su, pored toga što je propao peti tender za prodaju 70 odsto kapitala te kruševačke industrije, šanse da Župa nađe strateškog partnera dobre i da se fabrika za privatizaciju priprema remontom pogona i pokretanjem proizvodnje koja je obustavljena pre godinu i po.

"Kompanija AKB Fores, jedna od dve koje su otkupile dokumentaciju na prethodnom tenderu i dalje je veoma zainteresovana za kupovinu Župe i vodi intenzivne pregovore sa državom", kazao je on i dodao da bi, prema njegovim informacijama, ta kompanija do kraja februara trebalo da dostavi i zvaničnu ponudu za kupovinu Župe.

HI Župa je od Fonda za razvoj dobila 120 miliona dinara za pokretanje proizvodnje i tim novcem se, po Milojevićevim rečima, trenutno rade remonti fabričkih pogona.

"Proizvodnja plavog kamena i drugih preparata za zaštitu bilja biće pokrenuta za petnaestak dana, a ostale fabrike puštaćemo u rad sukscesivno, kako se remonti budu završavali", najavio je Milojević.

Generalni diketkor Župe Miroljub Milojević kazao je i da će zaposlenima u sredu biti islaćen drugi deo julskih primanja, a da bi do kraja godine trebalo da se isplati i cela avgustovska zarada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: