Odložena privatizacija Brezovice

Kosovska poverilačka agencija (KPA) je za mesec dana odložila javno nadmetanje za prodaju četiri hotela koji posluju u sastavu "Ineks-ski centra Brezovica".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

18:53

Default images

KPA je najavila za 12. novembar početak privatizacije "Ineks-ski centra Brezovica", a zaposleni u tom preduzeću, kao i opština Štrpce, protive se toj privatizaciji.

Sekretar Privredne komore Kosova i Metohije Slaviša Stanić kaže da u obaveštenju nisu navedeni razlozi odlaganja. Stanić je naveo da je pomenuta imovina vlasništvo beogradskog preduzeća "Ineks-intereskport", kao i da je neophodno da se država više založi za očuvanje imovine te kompanije na Kosovu i Metohiji.

Privatizacija "Ski centra" na Brezovici i ranije je bila planirana, ali je država uspela da spreči pokretanje tog procesa. Jedna od aktivnosti države na tom planu bilo je i osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću Ski-centar "Brezovica", zajedničkog preduzeća "Skijalište Srbije" i holding kompanija "Fond Ineks-intereksport" u restrukturiranju.

Ugovor o osnivanju tog preduzeća potpisan je 8. aprila 2008. godine, a najavljeno je bilo da je cilj osnivanja preduzeća revitalizacija našeg poznatog planinskog turističkog centra.

Formiranje Ski-centar „Brezovica" predložilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u okviru sprovođenja Akcionog plana za Kosovo i Metohiju i predviđeno je bilo da u naredne tri godine u Brezovicu bude investirano, prema planu dugoročnog ulaganja, oko 40 miliona evra.

"Ineks ski-centar Brezovica", pored tri hotela za smeštaj nekoliko hiljada turista, ima i devet žičara, sa stazama do 2.500 metara nadmorske visine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: