SIEPA: Bespovratno za investicije

Agencija SIEPA je objavila javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za investicije koje omogućavaju zapošljavanje novih radnika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

10:13

Default images

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije novac dodeljuje za investicije u proizvodnju i usluge koje se mogu izvoziti i za ulaganja u istraživanje i razvoj, a prijave se mogu slati od 3. marta do 24. aprila ove godine, navodi se u javnom pozivu.

Prema podacima sa sajta SIEPA, za ulaganje u proizvodnju može se dobiti od dve do pet hiljada evra po novom radnom mestu, pri čemu je uslov da se otvori najmanje 50 radnih mesta i da je investicija vredna najmanje između milion i tri miliona evra, u zavisnosti od stope nezaposlenosti u opštini u kojoj se ulaže.

Za investicije u sektoru usluga ulagači mogu dobiti između dve i deset hiljada evra po novom radnom mestu, a uslovi su investicija od najmanje pola miliona evra i otvaranje najmanje deset novih radnih mesta.

Ulagači u sektor istraživanja i razvoja mogu dobiti između pet i deset hiljada evra za investiciju od najmanje 250 hiljada evra uz otvaranje najmanje deset novih radnih mesta.

O dodeli sredstava odlučivaće se na osnovu više kriterijuma, među kojima su udeo dobavljača iz Srbije, uticaj na produktivnost srpskih preduzeća u tom sektoru, na životnu sredinu i na razvoj opštine, održivost investicije i podrška lokalne samouprave u realizaciji investicije, navodi se u javnom pozivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: