Internet jeftiniji od iduće godine

Internet će za građane biti jeftiniji od početka naredne godine, najavila je Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 04.10.2008.

15:47

Default images

"Očekujemo da će negde od nove godine cena interneta za potrošače u Srbiji drastično pasti", rekla je Matićeva na Glavnom odboru G17 plus govoreći o rezultatima i prioritetima tog ministarstva.

Ona je istakla da je ministarstvo usaglasilo tri pravilnika koja će dovesti do liberalizacije internet tržišta u Srbiji.

"Ta tri pravilnika biće objavljena naredne nedelje i dovešće do konkurencije u velikoprodaji", kazala je Matićeva podsetivši da konkurencija u maloprodaji već postoji.

Ministarstvo se uključilo i u veliku akciju, zajedno sa Upravom za javne nabavke, čiji je cilj smanjenje nivoa korupcije u javnim nabavkama, povećanje transparentnosti, obaveštenosti i struktuiranosti javnih nabavki, rekla je Matićeva.

Od projekata, ona je navela da će se sledeće nedelje objaviti i tender za elektronsku vladu, čime će se naša administracija u centralnoj vlasti polako prebacivati na elektronski rad i zameniti dosadašnje korišćenje obimne "papirologije".

Započet je i rad na dva bitna dokumenta, od kojih je jedan Zakon o elektronskim komunikacijama koji treba da prilagodi taj segment evropskim standardima, dok je drugi donošenje Strategije digitalizacije.

"Evropska unija će do 2015. godine preći na digitalno emitovanje televizijskog programa. Kod nas pripreme za to nisu vršene i mi smo u velikoj opasnosti da ostanemo crna rupa u digitalnom etru Evrope i to nikako ne možemo dozvoliti", rekla je Matićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: