Opel i Fiat ostaju u Kragujevcu?

Dogovorena saradnja Zastave i Dženeral motorsa odvija se uobičajeno, kaže generalni direktor Zastava vozila Zoran Radojević.

Srbija

Izvor: B92, Danas

Utorak, 04.03.2008.

12:42

Default images

Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević potvrdio je, međutim, da je delegacija viših rukovodilaca Dženeral motorsa nedavno otkazala dolazak u Beograd na dogovoreni razgovor s ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem.

"Delegacija GM-a će, prema mojim saznanjima, uskoro ipak, stići u Srbiju, kako bi s ministrom ekonomije i Zastavinim poslovodstvom razgovarala o nastavku saradnje Zastave i Opela", kaže on i dodaje da se dogovorena saradnja Zastave još uvek uobičajeno odvija sa Opelom i s Fiatom.

"Ove nedelje delegacija Zastave koju ću, najverovatnije, predvoditi ja, odlazi u Torino na pregovore s menadžmentom Fiata o tržištima na kojima će se ove godine prodavati domaći punto, odnosno model zastava 10, a iduće nedelje stručnjaci Zastave nastaviće u Nemačkoj razgovore s menadžerima Opela.

Treba podsetiti da je ranije bilo predviđeno da menadžeri i stručnjaci Opela tokom naredne sedmice dođu u Kragujevac na nastavak razgovora o Opelovoj pomoći početku proizvodnje „astre klasik“, koja bi u Zastavi trebalo da startuje u drugoj polovini ove godine.

Umesto u Kragujevcu, ti razgovori će, zbog političke situacije u Srbiji biti nastavljeni u Nemačkoj.

"Stručnjaci Opela nisu otkazali dolazak u Kragujevac. Oni će doći čim se politička situacija u Srbiji smiri", kaže Zoran Stošić, direktor Zastave AGEM, novoformirane Zastavine firme za proizvodnju i plasman Opelovih automobila.

U Kragujevcu i Zastavi, međutim, ne kriju da strahuju od posledica zaoštravanja odnosa Srbije i razvijenih zapadnih zemalja.

"Zastava i njeni kooperanti sigurno ne bi mogli da prežive novu izolaciju zemlje. Posledice prethodne izolacije bile su katastrofalne za srpsku industriju, a novi prekid političkih i ekonomskih odnosa sa svetom definitivno bi bio poguban. To je jasno svakome ko ima bilo kakve veze s privredom, te nam otuda ostaje nada da će u državnom vrhu prevladati razum i svest o ekonomskim i privrednim interesima zemlje", kaže potpredsednik Sindikata u Zastavinoj Fabrici automobila Zoran Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: