Srbija

Četvrtak, 31.01.2008.

08:53

Saradnja Hemofarma i Velefarma

Proizvođač lekova Hemofarm iz Vršca i veledrogerija Velefarm iz Beograda potpisali su ugovor o saradnji za 2008. godinu.

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Hemofarm koncerna Miodrag Babić izjavio je nakon potpisivanja ugovora da te dve kompanije žele uređen odnos na tržistu i racionalno poslovanje.

Generalni direktor Velefarma Dragoljub Vučićević naveo je da je ugovor potpisan i zbog usklađivanja srpskog tržista lekova sa savremenim tržištem razvijenih zemalja.

On je naglasio da je neophodno da zdravstvene ustanove i građani Srbije budu snabdeveni kvalitetnim proizvodima, u kontinuitetu i po primerenim cenama.

"Ugovor će obezbediti sigurno i jeftinije snabdevanje", kazao je Vučićević.

Velefarm je vodeća veledrogerija u regionu, u okviru koje posluje pet preduzeća, sa poslovnim centrima u celoj Srbiji, a zapošljava 800 radnika.

Hemofarm je prošle godine proizveo 185 miliona pakovanja lekova, što je duplo više nego pre šest godina, a u ukpnoj prodaji učestvuje sa 22 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: