Karlsberg investira u proizvodnju

”Karlsberg” je do sada investirao u “Karlsberg Srbija” oko 100 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.10.2007.

17:05

Default images

Stalnim investiranjem kompanije "Karlsberg" (Carlsberg) u svoju pivaru "Karlsberg Srbija" u Čelarevu postignuto je da ta fabrika naredne godine može da poveća proizvodnju piva na dva miliona hektolitara, što je četiri puta više nego pre privatizacije, izjavio je direktor čelarevske pivare i cele regionalne grupacije "Karlsberg jugoistočna Evropa" Isak Šeps.

Investicije u "Karlsberg Srbija" u Čelarevu, koje su u protekle četiri godine, od kada je danski "Karlsberg" kupio tu fabriku, dostigle oko 100 miliona evra, a sledeće godine je planirano ulaganje još 15 miliona evra, omogućiće već u idućoj godini zapošljavanje više od 550 radnika, sa sadašnjih 500, što je najviše u dosadašnjoj istoriji poslovanja čelarevske pivare.

Šeps je naglasio da je "lav" pivo od malog, lokalnog brenda postao ozbiljan, snažni igrač broj dva u Srbiji, sa više od milion hektolitara godišnje proizvodnje i ponosni "brat" čuvenih internacionalnih brendova ove grupacije, piva "Karlsberg", "Tuborg" i "Holsten".

Prema rečima Šepsa kompanija "Karlsberg" će nastaviti da investira u pivaru u Čelarevu, kao i da pomaže lokalnu samoupravu, kroz učešće u realizaciji raznih projekata u opštini.

"Karslberg" je već druge godine svog poslovanja u Srbiji, postao profitabilna kompanija, izjavio je ranije Šeps naglašavajući da svake godine "redovno plaćaju milione dinara poreza i dažbina državi Srbiji čime doprinose razvoju srpske ekonomije".

"Karlsberg Srbija" je najveća pivara te danske grupacije među njihove četiri pivare u regionu, koje se nalaze još u Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj, a sedište grupacije za jugoistočnu Evropu je u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: