Gubitak Fabrike vagona zbog izvoza

Fabrika vagona u Kraljevu ostvarila je u maju i junu ove godine gubitak od oko milion evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2007.

08:19

Default images

Gubitak Fabrike vagona u Kraljevu od oko milion evra ostvaren je zbog troškova najvećeg pogona u tom preduzeću za pripremu serijske proizvodnje teretnih vagona za Nemačku, objavilo je to preduzeće.

Deficit Vagonogradnje u ta dva meseca dostigao je 832.582 evra, gubitak od 79.742 evra imala je Termoplastika, a Livnica je poslovala sa gubitkom od 71.432 evra, navodi se u novom broju fabričkog lista "Naša fabrika".

Većinski vlasnik Fabrike vagona, Azov impeks iz Ukrajine, u međuvremenu je pokrio gubitke koji su zabeleženi u maju i junu i uplatio 76.000 evra za reprogram duga.

Odlukom Saveta direktora, tim novcem su isplaćene zarade radnicima fabrike vagona.

Direktor fabrike Boško Slavković rekao je početkom jula da je probni vagon uspešno prošao prva ispitivanja i testove i da će posle novih provera u Češkoj, početi proizvodnja teretnih vagona za nemačke železnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: