Novi mobilni operater zvaće se Vip

Treći operater u Srbiji zvaće se Vip, a promotivna prodaja pripejd brojeva počeće 11. juna, kažu u kompaniji Vip Mobil.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2007.

16:37

Default images

Predsednik Upravnog odbora te novoosnovane kompanije Aleksandar Šperl kaže da će operater početi sa radom u toku juna, kada će biti obavljene i tarife, a koristiće pozivne brojeve 060 i 061.

Šperl je rekao da će novi operater ponuditi povoljnije cene razgovora i kvalitetnu uslugu ističući da je Srbija druga zemlja u Evropi po visini cene minuta razgovora u poređenju sa kupovnom moći stanovništva. "Vip je za prvih 50 hiljada korisnika omogućio da po ceni od sto dinara dobiju pripejd broj i hiljadu dinara kredita", kazao je Šperl i naveo da će korisnici kupovinom pripejd broja automatski učestvovati u nagradnoj igri, u kojoj mogu da osvoje hiljadu mobilnih telefona Nokia i Samsung.

Od 11. juna Vip, član Mobilkom Austrija grupe, u Srbiji otvara 16 radnji, a brojevi će moći da se kupe i na dodatnih 2.500 prodajnih mesta. "Vip je veoma ponosan što je za samo šest meseci izgradio novog mobilnog operatera na srpskom tržistu, i naš osnovni motiv bio je da korisnicima u Srbiji omogućimo da što pre uživaju u našoj ponudi", kazao je on.

Vipove vlastite bazne stanice postavljene su i spremne za prijem signala, a zajedno sa nacionalnim romingom preko Telekoma Srbije, Vip će imati punu pokrivenost na području cele teritorije, kaže on i najavljuje da će ta kompanija u razvoj mreže u Srbiji u narednih nekoliko godina investirati 250 miliona evra.

"Zaposlili smo do sada 330 stručnjaka i u licenci investirali 320 miliona evra, što pokazuje da smo najveća grinfild investicija u Srbiji", dodao je on i dodao da prema obavezi iz licence, Vip bi na kraju prve godine rada morao svojim signalom da pokrije 20 odsto stanovništva i tri glavna autoputa u Srbiji.

Licenca za trećeg mobilnog operatera u Srbiji plaćena je 320 miliona i jedan evro 1. decembra 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: